Кавоманам на замітку: скільки чашок кави на день можна пити?

Однозначна відповідь вчених

Нове дослідження британського Фонду серцевих захворювань зробить переворот у вашому світогляді: виявляється, споживання кави зовсім не збільшує імовірність серцевого нападу чи інсульту!

Звісно, любителям кави приємно чути, що їхня звичка нібито безпечна для серця. Але це не означає, що пити каву можна в необмеженій кількості

Низка солідних досліджень говорить про те, що кава і кофеїн мають потенційно негативний вплив на усі системи організму. Іншими словами: чим більше ви їх споживаєте, тим вразливішим стає ваше тіло.

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

— Є набагато більше причин для занепокоєння про безліч інших ефектів, пов’язаних із дозою кофеїну — від підвищення кров’яного тиску до збільшення частоти серцевих скорочень, — зазначає в інтерв’ю Huffington Post доктор Девід Кац, директор Дослідницького центру профілактики Йель-Гріффіна і автор книги «Правда про їжу».

 

— Що ще важливіше, екстремальне споживання кави, імовірно, буде пов’язане зі шкодою, не пов’язаною з серцем (або принаймні не пов’язаною безпосередньо): безсоння та низка метаболічних ефектів (від порушення мікробіоми до щільності кісток).

Кофеїн є найбільш застосовуваним стимулятором у світі й зазвичай безпечний у добовій дозі 400 мг (це 3-4 звичайних чашки).

Однак, згідно з доповіддю Американської психологічної асоціації,  люди з тривожними розладами можуть мати підвищену чутливість до кави. Особливо ті, хто схильний до панічних атак. Також кофеїн може активізувати гормон стресу.

Тому висновок такий: усе може бути корисним або шкідливим – важлива тільки доза, тож усе-таки варто обмежити себе 1-3 горнятками кави на добу.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень