Катастрофа загальнодержавного рівня: в Україні прогнозують овочевий дефіцит

Через аномальну спеку 

Українські аграрії прогнозують дефіцит популярних овочів. До цього призводить аномальна спека та відсутність електроенергії.

 Зараз температура на полі 45-47 градусів, а ґрунт прогрівається до 68-70 градусів.

При цьому провести полив овочів вдень не можливо, через відсутність електроенергії, установки автоматичного поливу - не працюють. Овочі фактично «горять» на сонці. На сьогодні це найгостріша проблема для Одещини, Херсонщини та Миколаєва. 

З аномальною спекою, що накрила країну, особливо наш південь, змушений порушити питання кризової ситуації не лише з урожайністю овочів, а й взагалі їх наявності. Це катастрофа, яка може досягти загальнодержавного рівня. Все горить – каже  компанії «СП «ПАЕК» Юрій Кормишкін.

Люди за такої температури не можуть вдень працювати на полі. Багато врожаю просто гине на полі. Вночі, коли з'являється електрика, техніка для поливу починає працювати з максимальним навантаження, але це може повністю вивести її з ладу. 

Зазвичай у серпні українці мають недорогі і якісні помідори. Але цього року сподіватися на дешеві помідори не доводиться. Більшість пропозицій на ринку - продукти з теплиці.

 

Овочі з відкритого ґрунту не стануть дешевими. І ціна 20 гривень за кілограм буде непоганим варіантом.

Наголошено, що Україна втратила великі овочеві господарства у Запорізькій та Херсонській областях. У 2024 році розширили площі під помідори на Одещині, але їх швидше за все спрямують на переробку. 

Джерело: AgroTimes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень