«Бережіть себе та рідних»: Голубовська б’є в набат через загрозу головному мозку (ФОТО)

«Це треба знати» (с)

Пекельна спека в Україні змушує людей менше виходити на вулиці, і це добре, температура останніми тижнями на 12 градусів перевищує норму та не збирається спадати.

Відомий український лікар, Доктор медичних наук і професор Ольга Голубовська зробила з цього окремий допис, яким звернулася до всіх українців із закликом бути максимально обережними:

Ольга Голубовська

Бережіть себе та своїх близьких!

Європа в опіках, у деяких областях (в т.ч. Україні) III стадії… І як прогнозують, це лише початок.

 

В Італії, Іспанії, Франції, Німеччині, Польщі та Україні - надзвичайна хвиля спеки, температура повітря вперше в історії (!) сягає 48 градусів на цьому тижні, і це тільки початок.

 

Також спостерігається рекордна температура поверхні морів та рекордна низька протяжність морського льоду в Антарктиці.

 

Всесвітня метеорологічна організація заявила, що в перші кілька днів липня на планеті були самі спекотні дні за всю історію спостережень.

Людей старшого віку закликають не виходити на вулиці та бути вдома

НАБРЯК ГОЛОВНОГО МОЗКУ

Згідно із дослідженням, нещодавно опублікованому у журналі Nature, минулого року від спеки в Європі загинули 60 000 людей. Що буде в цьому році, можна тільки здогадуватися …

Захворювання, пов’язані з спекою (наприклад, сонячний удар), виникають, коли тіло не може належним чином охолоджуватися.

Це може призвести до серйозного пошкодження мозку та інших життєво важливих органів.

 

На розвиток захворювань, пов’язаних із спекою, впливають високий рівень вологості, ожиріння, гарячка, зневоднення, вживання деяких рецептурних ліків, хвороби серця, поганий кровообіг, психічні розлади, сонячні опіки, вживання алкоголю.

 

Хочу окремо наголосити на симптомах сонячного удару. Він може виникнути через декілька годин після дії прямих сонячних променів, людина може і не повʼязати свій стан із перегрівом.

 

Спочатку виникає головний біль, може підвищуватися температура тіла, зʼявлятися нудота, блювота, розширяються зіниці, далі – судоми.

 

Всі ці явища зумовлені набряком головного мозку, потенційно життєво небезпечним явищем.

 

Тому, якщо у когось виникли такі симптоми - це привід звернутися до екстрених медичних служб, а поки вони в дорозі, покладіть постраждалого у положення із трохи піднятою головою та ногами, зніміть верхній одяг, дайте велику кількість води, змочіть шкіру обличчя водою, накладіть холодний компрес на лоб і шию, можна загорнути потерпілого в мокре простирадло, при блювотні треба повернути його на бік.

 

Бережіть себе та своїх близьких!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень