Не «просто літо»: Світ накривають смертоносні хвилі спеки

Через високі градуси гинуть люди

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Цього року жителі різних континентів зіткнулися з агресивними температурами.

Не минуло й місяця з початку літа, а переважна більшість населення США вже зіткнулася з екстремальною спекою. У Долині Смерті температура повітря сягнула небезпечних +53,9 градуса, а Лас-Вегас побив свій історичний рекорд спеки, +48,9 градуса.

Загалом рекордна спека встановилася в низці країн Північної та Південної Америки, Африки, Європи та Азії. У Мексиці та Центральній Америці кілька тижнів стійкої спеки в поєднанні з тривалою посухою призвели до гострої нестачі води і десятків смертей.

Екстремальна спека вже обернулася трагедією в Саудівській Аравії, де під час паломництва до Мекки загинули понад 1000 людей. 17 червня у Великій мечеті в Мецці +51,8 градуса.

 

У Греції температура перевищувала +37,8 градуса, внаслідок чого також загинули кілька туристів. Рекордні температури фіксують і в Японії.

Екстремальна спека може негативно вплинути на економіку. Вона може пошкодити залізничні колії та призвести до провисання проводів, перевантажити електросистеми і призвести до відключення електрики.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень