Картопля в мундирі по-валлійськи. Страва, яка підкорює з першого погляду (РЕЦЕПТ)

На приготування цього шедевру знадобиться 15 хв

Британська шеф-кухарка розповіла, як приготувати просту, але дуже апетитну та смачну страву з картоплі. Анджела Хартнетт, удостоєна зірки Мішлен, регулярно ділиться авторськими рецептами досить простих, але ситних й апетитних страв. Цього разу вона розповіла, як приготувати картоплю по-валлійськи, запечену з сиром.

— Ця запечена картопля по-валлійськи — справжні ласощі! Мій друг напередодні Нового року часто готує печену картоплю з ікрою, але маю простішу версію картоплі до святкового столу, — розповідає шефиня.

Приготування картоплі від Анджели Хартнетт займає близько 15 хв (але зважайте, що до того картопля має вже хоч трохи пропектися, а начинка - бути готовою).

Інгредієнти (на 2 порції):

  • Картопля - 5 шт.
  • Оливкова олія - 2 ст.л.
  • Вершкове масло - 30 г
  • Борошно - 30 г
  • Сир Чедер - 200 г
  • Пиво (за бажанням) - 3 ст.л.
  • Зелена цибуля - до смаку
  • Часник - 1 ст.л. (чавлений)
  • Сметана - 200 г
  • Гірчичний порошок - 1 ч.л.
  • Яєчний жовток - 1 шт.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200℃.
  2. Натріть оливковою олією нечищені, але помиті картоплини, проткніть вилкою в декількох місцях і відправте в духовку приблизно на 1 год.
  3. Поки картопля запікається, займіться соусом. Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте до нього борошно і варіть ще близько 1 хв, постійно помішуючи. Суміш має стати пастоподібною та злегка золотистою. Вимкніть вогонь і поставте остигати на 5 хв.
  4. Додайте в каструлю чедер та пиво, поставте суміш на слабкий вогонь.
  5. Коли сир почне танути, додайте зелену цибулю, гірчицю та яєчний жовток і готуйте кілька хвилин, постійно помішуючи, доки суміш не загусне і не відійде від стінок каструлі.
  6. Зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.
  7. Коли картопля буде готова – дістаньте її з духовки.
  8. У центрі кожної картоплини зробіть глибокі надрізи у вигляді хреста і влийте туди соус.
  9. Відправте картоплю назад до духовки і запікайте до утворення золотистої скоринки.
  10. Змішайте нарізаний часник і сметану і полийте сметанним соусом готову картоплю як топінгом.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень