Салат «Десятка» – чудове доповнення до будь-якого гарніру (РЕЦЕПТ)
Консервація на зиму, яку завжди з’їдають першою. Перевірено!
Салат «Десятка» - це одна із найпопулярніших заготовок на зиму. По-перше, через простоту приготування, по-друге, через те, продукти - більш ніж доступні, по-третє, через неймовірний смак цього салату!
Зауважимо, що можна спокійно готувати і менше порцію, просто рівномірно поділивши кількість інгредієнтів.
Інгредієнти:
- баклажан - 10 шт.
- солодкий перець - 10 шт.
- цибуля - 10 шт.
- помідори - 1 шт.
- часник - 10 шт.
- оцет (9%) - 5 ст.л.
- олія рослинна - 200 мл
- цукор - 2 ст.л.
- сіль - 2 ч.л. (без гірки)
Приготування:
Всі овочі треба помити й почистити, перець додатково очистити від серцевини. Все добре вимити і висушити.
У велику каструлю з товстим дном наливаємо олію і залишаємо її прогріватися на невеликому вогні.
Тим часом ріжемо баклажан невеликими кільцями - товщиною 0,5-1 см, тоді викладаємо їх у каструлю і додаємо сіль, перець, щоб баклажани пустили сік.
Зверху додаємо нарізану півкільцями цибулю (якщо цибулини дуже великі, то кільця треба розрізати на четвертинки). Далі викладаємо перець, нарізаний смужками, а тоді - помідори. Їх ділять на 6-8 частин або скибочками.
Каструля з овочами має стояти на середньому вогні до закипання. Після того, як все закипить, зменшуємо вогонь і варимо 20-30 хв, кілька разів обережно помішуючи салат.
Потому додаємо часник, пропущений через прес або дрібно нашинкований, і варимо ще 5 хв на малому вогні.
Поки салат «Десятка» вариться, треба підготувати банки: помийте їх з содою і простерилізуйте зручним для вас способом. Салат ще гарячим треба розкласти по банках і закатати кришками. Готові консерви переверніть верх дном, укутайте ковдрою і залиште так до повного остигання.
Радіо Трек: НОВИНИ