Карт-бланш «Ажуру»? У Рівному все ж зводитимуть стоянку у дворі багатоповерхівки (ФОТО)

На Кавказькій, 32 Б

Фото - Радіо Трек

Йдеться про колишні склади фірми «Ажур» біля Рівненської ОДА.

Фото - Радіо Трек

Це двір перед житловим будинком на Кавказькій, 6.

Фото - Радіо Трек

Як повідомив член правління ОСББ «Кавказьке», юрист Володимир Шаховський 

у відкритому доступі з’явились документи, що дозволяють ТзОВ «Ажур» ЛТД проєктувати гараж відкритого типу зі складськими приміщеннями.

Володимир Шаховський підозрює, що 

паркомісць тут буде не багато. Натомість у дворі будинку може вирости бізнес-центр.

[media=156908] [media=156907] [media=156909]

Найважливіше, на думку Володимира Шаховського, те, що

у документах немає обмежень висоти.

Ми звернулись за коментарем до начальника відділу генплану та розвитку міста міського управління містобудування та архітектури Андрія Юркова:

Питання по обмеженнях – відкрите, через те, що там громадська ділова зона. Там обмежень по висотності немає, є обмеження лише у житловій зоні. Повертаючись до ділової зони, то ми відповідно до містобудівних умов та обмежень прописуємо «невстановлені містобудівною документацією на місцевому рівні».

Фото надав Володимир Шаховський

Це не дозвіл там щось будувати. Це лише вихідні дані й вже самі проєктанти фактично розробляють проєкти, вони повинні керуватись ДБН і враховувати усі показники й всі позиції відповідно до цих державно-будівельних норм. Тобто чим вища будівля, тим менший має бути відсоток забудови, щоб забезпечити необхідну кількість і парко місць, і врахувати як обслуговуватимуть будівлю.

Фото надав Володимир Шаховський

Ще раз наголошую, містобудівні умови та обмеження це вихідні дані для проєктувальників. Тобто це документ архітекторам проєктувати цю будівлю. Тобто ми їм даємо старт, а далі питання по висотності по габаритних розмірах будівлі, по відстанях від інших будинків – це все враховує проєктувальник.

 

Якщо є вже готовий робочий проєкт, тоді забудовник отримує дозвіл на саме виконання будівельних робіт. В залежності від класу наслідків цієї будівлі. Відповідно підписуються договори технічного та авторського нагляду, забудовник бере технічні умови. І лише на кінцевому етапі беруть дозвіл на виконання самих будівельних робіт. Дозволи видає або ДАБІ обласне, або міське ДАБК. Все залежить від класу наслідків.

Зауважимо, ми намагались зв’язатись із представниками ТзОВ «Ажур» ЛТД, втім безрезультатно.

Нагадаємо, у квітні дозволи на проєктування паркінгу та готелю на вулиці Кавказькій у Рівному скасували. Це зробили інспектори обласного управління ДАБІ після перевірки, яку попросили провести представники ОСББ «Кавказьке». Тоді управління містобудування та архітектури Рівного надало «Ажуру» дозвіл на проєктування стоянки для автомобілів відкритого типу та готелю на 13-ть поверхів.

Ці два об’єкти на одній території хотіли зводити дві різні фірми.

 

Стоянку для автомобілів на 120 місць – ТОВ «Ажур», а готель з підземним паркінгом на 13-ть поверхів – фірма «Інтер-Буд».

Додамо ця історія тягнеться з 2017 року. Мешканці будинку на Кавказькій, 6 два роки тому навіть ходили на засідання Рівненської міської ради з проханнями не допустити будівництва у їхньому дворі.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4 


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень