Кардинально змінили думку: чим українці найбільше дивують європейців?

Імідж українця за кордоном змінився після початку повномасштабного вторгнення

Імідж українця за кордоном змінився у кращий бік після початку повномасштабного вторгнення. Зокрема, українські біженці здивували європейців рівнем освіти.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла демограф, академік та директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України Елла Лібанова.

Вона зазначила, до початку повномасштабної війни в європейські країни їхали здебільшого заробітчани. Проте у 2022 році, тікаючи від війни, в Європу виїжджали жінки з дітьми.

Елла Лібанова

За її словами, 70% українок, які виїхали, мають вищу освіту.

У той найстрашніший період весни 2022-го виїздили переважно киянки і харків'янки, жінки з високим рівнем освіти. Загалом до 90% втікачів від війни - це містяни. Селяни за кордон не їхали. З тими, хто виїхав, ми втрачаємо освітній потенціал, - зазначила демограф.

Лібанова додала, європейці кардинально змінили уявлення про українців, особливо здивував рівень освіти.

Українців побачили як освічених людей, здатних навчатися. І до цього іміджу дуже додали наші захисники. Мало хто думав, що наші військові так швидко опановуватимуть західну зброю, - пояснила демограф.

Водночас за оцінками Елли Лібанової, після війни до України повернеться половина громадян, які виїхали на початку вторгнення. Не виключено, що допоможе патріотизм.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень