Кандидатів з топ-100 партійного списку «Слуги народу» представили на Рівненщині

В рамках круглого столу вони розповіли про першочергові кроки, які збираються реалізовувати у парламенті

А також разом із кандидатами від Рівненщини та представниками громадськості обговорили проблемі питання Рівненської області.

Галина Янченко, кандидатка в народні депутати під №5 у партійному списку,  експерт з питань антикорупційної політики, підкреслила, що головне завдання партії – повернути довіру українців до влади. Адже нині лише 4% українців довіряють парламенту.

Галина Янченко

Бо, пояснила вона, нардепи не працюють, не ходять на роботу, кнопкодавлять, прогулюють і саботують усі правильні реформи. Так, жоден із законопроектів, жодне з подань Володимира Зеленського не були підтримані Верховною Радою. Тож Галина Янченко поінформувала:

Ми хочемо почати із наведення ладу у самій владі. Тобто це буде низка ініціатив: по-перше, це зняття депутатської недоторканності. Ми вважаємо, що потрібно, нарешті, поставити крапку у цьому питанні, тому що 25 років усі політичні сили, які балотувалися на виборах, обіцяли депутатську недоторканість зняти.

 

А ми – перша політична сила, яка перейшла від слів до діла. І президент Зеленський закликав парламент, нарешті, проголосувати. Ми розуміємо, що навряд чи це станеться. І тому це буде завданням нового парламенту з більшістю, яку буде формувати «Слуга народу». Також потрібно провести реформу самої Верховної Ради, внести зміни до регламенту, ввести покарання, в тому числі кримінальне, за кнопкодавство, прогули.

Денис Монастирський, кандидат у народні депутати під № 19, який у партії відповідає за законодавче забезпечення правоохоронних органів, досягнення у сфері діяльності правоохоронних органів, назвав створення патрульної поліції. Втім, на його думку, вагомим мінусом цієї реформи є недовіра до правоохоронців, зокрема, у сфері кримінальних злочинів. Причиною цього він називає майже відсутні приклади розслідувань елементарних злочинів, як от крадіжка мобільних телефонів, викрадення автомобілів тощо. І додає:

Моє бачення, в першу чергу, як законодавчо дозволити правоохоронним органам виконувати свої функції. Адже у нас, згідно зі змінами до Кримінально-процесуального кодексу, які вносилися протягом останніх восьми років, стільки багато таких проблемних норм, які абсолютно зупиняють розслідування цих злочинів.

 

З іншої сторони, у нас не представлені права потерпілих – простих людей, щодо яких вчиняють злочини. І вони не знають, яким чином розслідують їхні справи, чи рослідування завершене, чи ні, чи притягнутий хтось до відповідальності. І оце невдоволення, і недовіра до органів влади, зокрема, до правоохоронних органів виникає через те, що відсутня комунікація між тим, хто проводить розслідування, і тим, щодо якого було вчинено злочин.

Денис Монастирський

Денис Монастирський також назвав найбільшою проблемою свавілля в розслідуванні економічних злочинів, “наїзди” на бізнес зі сторони СБУ, фіскальної служби, департаменту захисту економіки. Тож завданням команди «Слуги народу», за його словами, є унормування процесу розслідування економічних злочинів, до прикладу, цим має займатися лише один орган – служба фінансових розслідувань.

Мар'ян Заблоцький, кандидат в народні депутати під № 82 у виборчому списку, в партії відповідальний за низку економічних питань. І очолює внутрішню агропромислову групу, яка визначає пакет реформ, який би був найбільш корисним для українців.

Мар'ян Заблоцький

Він каже:

Особисто мені би дуже хотілося добити ті корупційні схеми, які не вдавалося добити останніми роками. В основному, це все-таки земельна сфера. В нас залишається ситуація, при якій землею за межами населених пунктів, державними ділянками і досі розпоряджаються чиновники з Києва.

 

Це земля, при здаванні в оренду якої гроші все одно надходять у  сільський бюджет. Хоча люди б мали самі вирішувати, куди ця земля йде. І це шоста частина території України. Тож це - одна з ключових реформ. Нам треба позбавити чиновників з Києва впливу на земельні питання. І я гадаю, що після цього ми скасуємо цілу низку земельних процедур, які нам досі лишають земельну сферу корумпованою.

Василь Мокан, політолог, кандидат у народні депутати під номером 103 у виборчому списку,  відповідальний за політичну реформу, децентралізацію і вдосконалення законодавства щодо регламенту Верховної Ради.

Почати ми плануємо з того, що обіцяв і Володимир Зеленський під час президентської виборчої кампанії, і що пишеться у  нашій передвиборчій програмі. Перше – це обмеження депутатської недоторканості. Бо не може існувати привілейована група осіб, яка відірвана від виборців.

 

Також обов’язкові діалог з виборцями, максимальна комунікація і зворотній зв'язок. Тобто жоден законопроект не буде ухвалюватися, не буде ініціюватися без попереднього обговорення, врахування всіх плюсів та мінусів, і наслідків ухвалення такого рішення.

 

І ми не ставимо перед собою мету – прийняти максимально велику кількість законопроектів. Ми робимо все-таки наголос на їхній якості.

Василь Мокан

Нагадаємо, що Рівненщину у списку «Слуги народу» представлятимуть

представник президента Володимира Зеленського на Рівненщині Дмитро Соломчук (№33 у виборчому списку),

 

Олександр Салійчук (№79),

 

Ігор Хомич (№179).

Ще п’ятеро представників партії балотуватимуться у мажоритарних виборчих округах Рівненщини. Це

Олександр Ковальчук від округу №152,

 

Роман Іванісов - №153,

 

Олександр Аліксійчук - №154,

 

Володимир Рашовський - №155,

 

Сергій Литвиненко - №156.

Політична реклама

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень