Яку допомогу надають мешканцям Рівненщини під час виборчої кампанії

Та з якими питаннями можна звертатися до центрів правової допомоги

Перед виборами у регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області пояснили, як діяти громадянам права яких порушили.

 - У Рівненському та Сарненському місцевих центрах надають допомогу у вигляді консультацій або представлення інтересів громадян у судах. Це стосується і виборчого процесу. Місцеві центри надають правову допомогу у цивільних та адміністративних справах. Справи з виборчого процесу – це, в основному, справи адміністративної юрисдикції. Тому особа, яка вважає, що її права порушенні й хоче звернутися до суду – може звернутися до центру правової допомоги й отримати вичерпну правову консультацію або правову допомогу, — повідомив заступник директора Рівненського регіонального центру Микола Павлюк.

Працівники центрів проходять навчання щодо виборчого процесу:

щодо порядку голосування виборців за місцем голосування, порядку включення до списку виборців, зміни місця голосування та порушення таємниці голосування.

Окрім цього, представники безоплатної правової допомоги проводять активну правопросвітницьку роботу під час виборів:

на спецдільницях в установах відбування покарань та інших закладах, де свобода людей обмежена і де право виявити своє волевиявлення – теж обмежено.

Нагадаємо, змінити місце голосування на позачергових виборах до Верховної Ради можна до 15 липня за спрощеною процедурою.

А про перші результати спостереження за виборчим процесом на Рівненщині днями розповіли у Громадянській мережі ОПОРА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень