Кадровий голод і підвищення зарплат: на деяких фахівців чекають надбавки

Заради хороших спеціалістів українські роботодавці готові збільшувати розмір заробітної плати

Через кадровий голод уже цього року роботодавці в Україні переглянуть розмір заробітних плат. Деяким співробітникам можуть підвищити оклад на 10-15%.

Річ у тім, що деякі молоді фахівці влаштувалися на сезонну роботу і поїхали на курорти Туреччини, Єгипту чи Одеси. Різнороби та охочі непогано заробити вирушили на збір урожаю в сусідню Польщу, де за працю платять стільки ж, як керівникам підрозділів в Україні ????

Підвищувати зарплати наші роботодавці змушені не лише IT-фахівцям, а й двірникам, логістам і менеджерам з продажу, знайти яких нині непросто, пише OBOZREVATEL.

Які співробітники зараз найбільш затребувані в Україні?

???? IT-фахівці

Їм постійно підвищують зарплати, оскільки таких фахівців останніми роками в Україні бракує, розповідає Тетяна Пашкіна. Українські компанії отримують дедалі більше закордонних замовлень і потребують додаткових «робочих рук».

Найталановитішим фахівцям зарплату готові підняти на 25-30%, але більшість все ж отримає надбавку в 10-15%.

Наприклад, за даними порталу work.ua, програмісти можуть розраховувати на дохід від 70 000 грн на місяць.

???? Менеджери з продажу

Це найбільш затребувана зараз спеціальність, розповідають опитані OBOZREVATEL представники кадрових порталів. Конкуренція серед виробників зростає, тож потрібно все більше зусиль, аби продати товар.

Як правило, менеджери можуть розраховувати на ставку і відсоток від продажів, залежно від виконання плану. Але вже зараз у середньому вони заробляють 17 500 грн на місяць. А найкращим фахівцям роботодавці готові платити і по 30 000, що можна порівняти з доходами їхніх керівників.

І до кінця року їхні заробітки знову виростуть.

???? Продавці-консультанти

Їм готові платити по 11 000 грн на місяць, хоча ще торік таку роботу оцінювали в 8-9 тис. грн. І, як видно, зарплати фахівців виростуть ще на 10-15% до кінця цього року. Торгові мережі відкривають нові магазини й готові розширювати штат, наймаючи нових співробітників.

???? Водії та вантажники

Різні компанії готові платити водіям по 16 000 грн на місяць, а вантажникам – по 11 000. Та навіть за вищі зарплати знайти співробітників не так вже й просто.

Деякі роботодавці надають їм додаткові бонуси, наприклад, безкоштовні обіди, проїзний і додаткові відгули до офіційної відпустки. І навіть із такими умовами знайти працівника менше як за 2-3 тижні вдається рідко.

???? Прибиральники

У київських офісах проблеми з пошуком прибиральників, тому в багатьох компаніях готові йти на поступки таким співробітникам. Наприклад, дозволяють приходити один-два рази на день, частують чаєм, кавою і печивом.

Таким працівникам компанії готові платити 10-12 тис. грн на місяць.

Чому не вистачає працівників?

Сезонна робота на курортах ????

У 2021 році знову з'явилися сезонні вакансії – відкрилися готелі, бари й ресторани в курортних містах. Тому багато молодих людей, які могли б працювати офіс-менеджерами, адміністраторами чи продавцями-консультантами, вирушили на південь країни. Деякі взагалі поїхали на роботу за кордон. Наприклад, киянка Юлія полетіла працювати в один із п'ятизіркових готелів Анталії.

– Живемо на повному забезпеченні, платять близько $800 на місяць, але витрачати їх особливо нема на що. Працювати доводиться і на сніданках в основному ресторані, і розливати напої в барах, допомагати за вечерею. Більшість – молоді люди, які справляються з таким графіком і збирають гроші на великі покупки, – розповіла вона журналістам.

Ще більше вакансій – у Польщі. Причому роботу пропонують для різного рівня фахівців. Наприклад:

  • пакувальникам чаю готові платити 35 тис. грн;
  • далекобійникам – 55-60 тис. грн;
  • водієві навантажувача – 36 тис. грн на місяць.

Роботодавці готові оформляти співробітників офіційно, оплачувати медичну страховку і нерідко – компенсувати вартість проживання.

В Україні за таку ж роботу платять у рази менше.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень