Кабмін змінив виплати з безробіття: скільки зараз платять

Найменша допомога передбачена для людей до 35 років 

В Україні збільшили виплати мінімальний розмір допомоги з безробіття. Сума зросла з 2500 до 3600 гривень, але тільки для окремих категорій.

При тому, що для людей віком до 35 років без страхового стажу мінімальний розмір допомоги залишився незмінним — 1 500 грн.

Таку ж суму можуть отримувати й особи, звільнені за окремими статтями трудового законодавства: систематичне невиконання обов’язків без поважних причин, прогул, крадіжки за місцем роботи тощо.

Збільшені ж суми передбачені для:

  • людей, які не мали 7 місяців страхового стажу протягом року до набуття статусу безробітного та отримували до підвищення 1 500 грн;
  • людей, які працювали не менше 7 місяців перед настанням безробіття та отримували до підвищення 2 500 грн;
  • внутрішньо переміщених осіб, які не мають документів про страховий стаж, та отримували до підвищення 2 500 гривень.

Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги з безробіття не може перевищувати 90 календарних днів, а особам передпенсійного віку — не більше 360 календарних днів.

До слова,  Мінекономіки зазначали, що якщо у 2021 році офіційний ринок праці нараховував 11,5 мільйона працівників, то у 2023 році ця цифра зменшилася до 9 мільйонів офіційно працевлаштованих. 

Джерело: Факти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень