Виплати допомоги з безробіття зменшили. На який мінімум тепер розраховувати?

Не врятує навіть хороша офіційна зарплата та пристойний стаж

У 2023 році набули чинності зміни щодо розрахунку виплат з безробіття.  Максимальний розмір виплати з безробіття скоротили у півтора раза. Раніше він становив 150% мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня поточного року. 

Станом на 1 січня минулого року мінімалка в Україні становила 6500 гривень, і максимальна допомога з безробіття у 2022 році дорівнювала 9750 грн.

 

Після збільшення мінімальної зарплати у грудні 2022, розмір максимальної допомоги з безробіття мав складати 10 050 грн.

 

Але зараз вона дорівнює лише 6700 гривень – розмір однієї мінімальної зарплати.

Водночас зменшився й розмір мінімальної допомоги з безробіття. Тепер вона дорівнює 1000 гривень замість торішніх 1800. Такий мінімальний розмір допомоги виплачуватимуть тим, хто за попередні 12 місяців перед набуттям статусу безробітного заробив менше ніж 7 місяців страхового стажу.

Раніше допомогу після втрати роботи виплачували до пів року, тепер максимально 90 днів. 

Виняток тільки для громадян передпенсійного віку, яким залишилося до пенсії трохи понад рік. Їм дозволять залишатись у статусі безробітних і отримувати допомогу упродовж року. Але тільки за умови, що до набуття статусу безробітного вони мали достатню кількість років страхового стажу. Таким безробітним виплачуватимуть допомогу протягом 360 календарних днів.

Джерело: На пенсії 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень