Кабмін спростив реєстрацію шлюбів у воєнний час: присутність одного з подружжя не обов'язкова

Але тільки в окремих випадках

У зв’язку з воєнним станом Кабмін спростив процес укладення шлюбів. Тепер реєстрацію можна проводити без присутності нареченої або нареченого.

Це можливо за умови, якщо один із подружжя є:

  • військовослужбовцем Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Національної гвардії, іншого утвореного відповідно до законів України військового формування,
  • поліцейським, 
  • особою рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби, 
  • особою начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки, 
  • працівником закладу охорони здоров'я.

Наречений або наречена подає заяву про державну реєстрацію шлюбу своєму командиру або керівнику, який засвідчує справжність підпису на заяві та передає її до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Така заява одночасно є і підтвердженням згоди на шлюб.

У заяві потрібно вказати відомості про себе та про особу, з якою є бажання зареєструвати шлюб: прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності), дату народження, громадянство. У разі зміни прізвища – відомості про обране прізвище.

Акт про укладання шлюбу також можуть складати командири наречених та керівники закладів охорони здоров’я, у яких перебувають або працюють під час війни наречені. Вони скріплюються печаткою відповідного органу, військового формування чи лікарні. Акт може складатися без особистої присутності одного чи обох наречених з використанням доступних засобів відеозв’язку з тим із наречених, хто відсутній, або з обома відсутніми нареченими.

Акт має містити відомості про дату та місце його складення, прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності), дату народження обох наречених, їх громадянство, а у разі обрання прізвища одного із них або приєднання до свого прізвища іншого — також відомості про обране прізвище.

Опісля акт потрібно відправити до будь-якого відділу державної реєстрації актів цивільного стану для складання актового запису про шлюб у паперовій формі та внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Голова Патрульної поліції Євген Жуков повідомив, що за останні три дні він особисто 11 разів засвідчував факти укладення шлюбу. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Поки русня горить і наші хлопці та дівчата виконують бойові задачі по захисту країни, і не знаходяться разом. Подають заявки, і я як командир, засвідчую факт укладення шлюбу. У воєнний час! Це дуже потужно! – написав Євген Жуков.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень