Із круп і шкарпеток: як за 5 хв зробити грілку з підручних засобів
Тепло вони зберігатимуть до пів години
Часті ракетні обстріли змушують українців залишатись без опалення та світла. Отримати тепло у цей непростий час можна завдяки домашній грілці.
Як швидко зробити грілку з підручних засобів, читайте у матеріалі.
Домашня грілка з круп
Такі грілки можна зробити за 5 хвилин, при цьому тепло вони зберігатимуть до пів години. Тоді їх можна повторно нагрівати та заново використовувати. А коли потреба у них відпаде, то крупу з грілки можна використати для приготування їжі.
Що потрібно для грілки:
- бавовняні шкарпетки чи шматок натуральної тканини
- гречка, рис або будь-яка інша крупа, можна взяти кухонну сіль
- сушені трави або квіти - їх можна додати за бажанням для заспокійливого аромату.
Як зробити:
- Зробіть викройку для грілки та чохла для неї у довільній формі. Зшийте частини між собою і залиште отвір для наповнювача. Можна взяти теплу шкарпетку, тоді не доведеться робити викройку.
- Засипте у грілку крупу та трави й зашийте або міцно зав'яжіть отвір мотузкою.
- Мішечок із наповнювачем нагрійте у мікрохвильовій протягом 2-3 хвилини. Якщо немає змоги розігріти крупу у мікрохвильовій, то зробіть це на сковороді.
- Таку грілку можна класти під ковдру, щоб довше зберігала тепло. Якщо гріти нею руки, то вона охолоне швидше.
Радіо Трек: НОВИНИ