Іспитовий майданчик для майбутніх чиновників з’явиться у Рівному

Там вони демонструватимуть свій рівень володіння державною мовою

"Переходь на українську". Фото ілюстративне, жанрове
"Переходь на українську". Фото ілюстративне, жанрове

Іспити на рівень володіння державною мовою з 19 липня почали складати майбутні держслужбовці. В Україні вже функціонує близько десятка спеціально уповноважених установ, де проходять такі іспити.

Незабаром ще один

з’явиться і на Рівненщині.

Після підписання спеціального договору із Нацкомісією зі стандартів державної мови його відкриють в обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів держвлади, органів місцевого самоврядування, держпідприємств, установ та організацій, повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін
Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін

Нагадаємо, що підтверджувати рівень володіння державною мовою з 16 липня 2021 року зобов’язані не лише майбутні чиновники усіх рівнів, а й особи, які хочуть отримати громадянство України. У разі успішного складання іспиту вони отримають відповідний державний сертифікат.

До слова, перший іспит на рівень володіння державною мовою, який проходив 19-го липня, не відбувся через технічний збій. Про це повідомила Національна комісія зі стандартів державної мови. Усім учасникам тоді пообіцяли надати додатковий час для завершення роботи. Зауважимо, що в разі «провалу» людина може знову спробувати свої сили лише через 4 місяці. Кількість спроб необмежена.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень