Інтернатура буде не лише у медиків: зміни від Міносвіти

Перелік спеціальностей розширять

Зокрема, інтернатуру планують запровадити для майбутніх працівників сфери дошкільної освіти, тобто вихователів у дитсадках.

На позачерговому засіданні Уряду схвалено проєкт нової редакції Закону України «Про дошкільну освіту», - повідомляє сайт МОН

Документом насамперед МОН пропонує запровадити інтернатуру для молодих фахівців сфери дошкілля.

А також реалізувати принцип «гроші ходять за дитиною», втілити в життя академічну автономію закладів дошкільної освіти та упорядкувати їхню типологію.

Крім цього, законопроєктом пропонуються покращені умови для здобувачів дошкільної освіти, а саме:

  • забезпечення рівного доступу дітей до якісної дошкільної освіти, зокрема шляхом створення територіальної та безбар’єрної інфраструктури, запровадження інклюзивних форм, методів, змісту, подолання мовних бар'єрів і забезпечення права дитини на здобуття освіти мовою корінного народу чи національної меншини України, а дітям із порушенням слуху – права на здобуття дошкільної освіти українською жестовою мовою;
  • удосконалення функціонування закладів дошкільної освіти;
  • цифровізація освітніх і управлінських процесів; 
  • впровадження альтернативних механізмів фінансування;
  • розвиток закладів дошкільної освіти усіх форм власності;
  • забезпечення наступності між дошкільною та початковою освітою.

 

Раніше (у 2020 році) педагогічна інтернатура вже була запроваджена Законом «Про повну загальну середню освіту» для молодого вчителя. 

У документі сказано:

Перший рік роботи молодий вчитель проходитиме педагогічну інтернатуру. В її межах він чи вона отримає наставника, який буде зобов’язаний надавати консультації молодому фахівцю та допомагати йому стати успішним вчителем. Наставник отримуватиме додаткову 20% надбавку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень