«Не принижуйте вчителів»: у Костополі мітингують освітяни

Вони вимагають надбавки

Біля Костопільської міської ради зібрались вчителі на мітинг. Вони вимагали, аби кошти з освітньої субвенції розміром 10 мільйонів 700 тисяч, які зекономили торік, виділили на надбавки освітянам.

Вчителі принесли плакати з надписами: «Не принижуйте вчителів», «Субвенція – це не спосіб латання бюджетних дірок», «Благоустрій шкіл – це не зарплати вчителів», «Субвенцію за призначенням» та інші.

Фото - ITV

На сесії міської ради представники ініціативної групи зачитали звернення до влади громади, яке підписали 25 людей.

Люди зараз шумлять, тому що зрозуміли та дізнались, що з 10 мільйонів 700 тисяч – це залишки освітньої субвенції з минулого року, яку було пропоновано повністю розподілити на розвиток шкіл на покращення матеріальної бази на ремонт та все інше. Вчителі вимагають розподілити ці на заробітні плати.

 

Ми домовились, що з вівторка будемо по кожній індивідуально проходити й там, де треба ці кошти дати, ми їх з цієї освітньої субвенції, яка мала бути на розвиток, на зарплати дамо, – прокоментував на сесії депутат Костопільської міської ради Олексій Кособуцький.

Як повідомив у коментарі журналістам ITV media group Олексій Кособуцький, зекономлені кошти субвенції мають право виділити на розвиток галузі, а саме ремонт та побудова шкіл.

У вівторок планують зустріч з директорами усіх шкіл, а далі перевірятимуть усі навчальні заклади. Аудит стосуватиметься фінансування шкіл та кількості персоналу.

За словами депутата, на Костопільщині є школи, де надлишок вчителів, є випадки, де в одній 28 працівників технічного персоналу, а в іншій – 18.

 

Чому така різниця, будуть з’ясовувати.

Ті школи, які мають недофінансування, отримають кошти із субвенції, а у тих школах, де завелика кількість персоналу, як технічного, так і педагогів, будуть звільнені.

Джерело: ITV media group

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень