Інсульт та інфаркт: чому не можна терпіти мігрень

Вчені давно встановили зв'язок між мігренню та серцево-судинними хворобами

Мігрень – це хронічне неврологічне захворювання, що характеризується нападами головного болю, які часто супроводжуються нудотою, блюванням та чутливість до світла та звуку. Виявляється, крім того, що мігрень завдає біль і дискомфорт, вона також підвищує ризик серцево-судинних ускладнень, включаючи серцевий напад та інсульт.

У людей, які страждають від мігрені, ризик серцевого нападу та інсульту вищий, ніж у тих, хто не має цього захворювання.

Однією з можливих причин підвищеного ризику мігрені для серцево-судинних ускладнень є вплив запалення. Дослідження показують, що під час нападів мігрені виробляються речовини, що викликають запалення у стінках кровоносних судин. Це запалення може призвести до вузького просвіту судин, а також формування тромбів, що загрожують здоров'ю серця і мозку.

Крім цього, ризик розвитку серцевого нападу та інсульту у пацієнтів з мігренню можуть підвищувати й інші фактори ризику, такі як високий артеріальний тиск, високий рівень холестерину, ожиріння та паління.

Пацієнтам зі стабільною мігренню важливо дотримуватися здорового способу життя, що включає регулярну фізичну активність, підтримання нормальної ваги, рівня холестерину та артеріального тиску, а також слід позбутися шкідливих звичок.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень