ЄС змінює політику ставлення до мігрантів: торкнеться й українців, які отримали прихисток 

Там анонсували «інноваційні способи протидії нелегальній міграції»

План з 10 пунктів протидії нелегальній міграції напередодні саміту ЄС опублікувала президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Лист адресований до урядів кран ЄС. 

Президентка Єврокомісії пропонує розглянути можливість організації центрів для мігрантів, які не мають права на притулок, за межами Євросоюзу. Це перший випадок, коли Єврокомісія привітала пропозицію, яку підтримала, зокрема, Польща. Італія вже організовує такі центри в Албанії.

Урсула фон дер Ляєн також оголосила про нові правила, які зроблять більш ефективним повернення мігрантів, які не мають права на притулок, до країн походження. Одним із перших завдань комісара з питань внутрішніх справ та міграції є розв'язання проблеми гібридних атак з боку Росії та Білорусі. Це включає, наприклад, угоди з авіакомпаніями, які літають до Мінська, і більш сувору візову політику.

Новий міграційний план також торкнеться біженців з України. Правила регулюватимуть  довгострокове перебування українців у ЄС. Проте, що саме зміниться поки не відомо. 

Відомо, що правила перебування для українців уже змінила Чехія. Йдеться про безплатне житло. Зараз в такому проживає тільки 750 біженців з України, а влітку було понад 12 тисяч.  З вересня діють нові умови, коли цим видом гуманітарного житла можуть користуватися лише особи, яким не було надано тимчасового захисту понад 90 днів.

Німеччина наголошує на проблемі інтеграції українців на ринку праці, тож планує зменшити українцям виплати. 

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень