Сприймають як слабкість та лоховство: військовий про українських біженців у Німеччині

Через яких думка німців про українців змінилася

Євген Лешан був журналістом, а у 2014 році добровольцем пішов в АТО, за рік демобілізувався і повернувся у професію, а в 2022-му знову пішов воювати. Улітку 2022-го Євгена Лешана було важко поранено у ногу, але через два роки лікування він знову у війську.

Інтерв’ю з військовослужбовцем публікує Главком.

Видання розпитало у Євгена про досвід проживання у Німеччині. Адже лікування було тривалим, тож родині Євгена довелося жити навіть у хостелі.

Він розповідає, що більшість активних, адекватних людей намагається з таких місць вибратися якнайшвидше та підшукати для себе соціальну квартиру, вивчити мову, пройти курси, щоб отримати роботу чи започаткувати бізнес.

Тобто люди намагаються пристосуватися до нового життя і проживати його у комфортних умовах.

 

Натомість люди неадекватні демонструють те, що вони є людьми іншого соціального складу, не навченими взаємодії та соціальній адаптації.

У хостелі, де певний час проживав військовослужбовець, 90-95% мешканців були українці. Він відзначив, що наших співвітчизників зараз дуже багато у Німеччині. І вони мають значно кращі умови, аніж, наприклад, сирійці. Бо сирійцям не дають роботу та обмежують їх у навчанні. У них загалом менше можливостей, що їх сильно ображає.

На жаль, наші певним чином там відзначилися.

Як розповів Євген, це були переважно російськомовні громадяни зі сходу та півдня.

Ті, які пам’ятають свою молодість і російську попсу. Ті, що люблять бухати і слухати Альону Апіну, і цим багато сказано… Звісно, йдеться не про всіх мешканців хостелу, є там і чудові пристойні люди, які так само, як я, потерпали від того безладу.

 

Але тут справа не у російській попсі, а у жлобському та споживацькому ставленні до Німеччини і до німців.

 

Відомо ж, що чим нижчий культурний рівень людини, тим більш зневажливо вона ставиться до тих, хто до неї відноситься по-людськи. Сприймає це як слабкість і «лоховство». 

 

Як відзначив військовий, німці ж усе бачать. Тобто бачать, що ось ці люди приїхали працювати, а ці – справжні свині, які принципово відмовляються навіть сміття сортувати, хоча контейнери стоять... Люди, звиклі до примітивного способу життя, будуть відтворювати відповідне середовище будь-де, навіть там, де їм пропонують значно кращі умови та можливості.

 

Як зазначає Євген, в тому числі через такі випадки трохи знизився градус емоційної підтримки німцями українців.

З іншого боку, ніколи не буває так, що цей градус є постійно високим. Був пік, а потім настав спад. Підтримка стала більш усвідомленою. А серйозного негативу в бік українців – ні, нема і не було, - запевняє військовий, який нині повернувся в Україну та у військо.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень