Хто б міг подумати: Якщо болить спина – треба сходити до стоматолога

Зв'язок між больовим симптомом у спині та стоматологічними проблемами насправді існує

Біль у спині може виникати з різних причин. Найпоширеніші  — це захворювання неврологічного характеру, і навіть травми опорно-рухового апарату. Проте зв'язок між больовим симптомом у спині та стоматологічною проблемою безперечно існує. Варто наголосити, що жоден орган чи система органів не функціонує в організмі людини окремо один від одного.

Мало хто при болях в спині подумає звертатися до стоматолога. Проте, якщо біль у спині не може усунути ні терапевт, ні невролог, ні масажист, то цілком імовірно, що розв'язати проблему можна у стоматологічному кабінеті. Адже у разі проблем зі щелепою –  тіло вже змінює положення у просторі. Це вивчає наука – постурологія.

Постурологія — це сфера медичної науки, яка вивчає положення людського тіла у просторі. Йдеться про рівновагу тіла як особливого феномену, на який впливають особливі датчики постуральної системи: вестибулярний апарат, навколо рухові м'язи, підошва стопи, а також скронево-нижньощелепний суглоб і стан прикусу.

Навіть невелике відхилення від норми положень верхньої та нижньої щелеп відносно одна одної призводить до того, що пацієнт вже не стоятиме абсолютно вертикально.

Крім того, при неповноцінних зубних рядах м'язи намагаються компенсувати порожнечу, що утворилася, і деформують щелепну кістку, викликаючи перекоси.

Патологія оклюзії негативно впливає на поставу та правильне вертикальне положення хребта. Викривлення хребта призводить до стискання кровоносних судин та порушення надходження кисню до мозку.

 

Як результат – уповільнення розвитку головного мозку, органів слуху та порушення зору.

Такі перекоси, викривлення оклюзійної площини, а також вимушене жування лише на один бік викликають зсув положення голови щодо її вертикальної осі.

При середній масі голови 5 кілограмів цей зсув викликає перевантаження різних відділів хребта і призводить до появи болю при поворотах і нахилах голови, напрузі м'язів шиї та плечового пояса, скутості рухів.

 

Також такий стан може спричинити розвиток серйозних пошкоджень структур нервової системи.

Запобігти багатьом проблемам можна, регулярно відвідуючи стоматолога. Особливо важливо слідкувати за тим, як ростуть зуби у дітей і не нехтувати профілактичними оглядами. 

За матеріалами ортопеда, хірурга-стоматолога вищої категорії  Сергія Гулюка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень