Головне не паста, а процес: Комаровський розповів, як навчити дитину правильно чистити зуби

Також треба приклад батьків

Педіатр Євген Комаровський дав поради батькам, як привчити дітей чистити зуби. За його словами, щоб дитина захотіла чистити зуби, потрібно показувати власний приклад. Зокрема, щодня це повинні робити дорослі. Починати привчати малюка до чищення зубів потрібно після появи першого зуба. Або навіть раніше — за допомогою масажу ясен.

- Дуже важливо, щоб чищення зубів увійшло у дитини у звичку і сприймалося нею як обов'язкова умова нормального життя. Насамперед малюк повинен бачити, як тато та мама чистять зуби , — каже педіатр і пропонує починати цю процедуру у процесі щоденного вечірнього купання.

 

Це можна зробити за допомогою щітки, яка одягається на палець — нею можна просто водити дитині по яснах.

За його словами, перша зубна щітка малюка повинна бути зі спеціальним кільцем-обмежувачем, щоб дитина не могла повністю засунути її до рота. Євген Комаровський також зазначив, що важлива не стільки зубна паста, скільки сам процес — дитина має розуміти, що цим займаються всі.

- Дитина бачить, як батьки щодня чистять зуби, і тоді вона сприймає це як обов'язкову умову життя, тому вона не викликатиме у неї опору. Приблизно після 3−4 років можна перестати контролювати цей процес, — додав педіатр.

Джерело -  «Сегодня».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень