Помилка в чищенні зубів, яка провокує карієс та пожовтіння емалі – поради стоматолога

Коли правильно чистити зуби

Ми всі це робили. Снідали кислою їжею, запивали підсолодженими напоями та бігли чистити зуби, щоб встигнути на роботу. Втім, ця помилка руйнує здоров'я зубів.

Не варто чистити зуби одразу після приймання їжі, повідомляє Василь Щепаняк – стоматологу з 10-річним стажем.

Дайте зубам відпочити хоча б 30 хвилин.

Стоматолог розповів, що відбувається з зубами, якщо ми чистимо їх одразу після їжі.

Чому між прийманнями їжі та чищенням зубів потрібна пауза ?

Після приймання кислих продуктів і напоїв поверхня емалі стає дещо пом’якшеною. Якщо ви колись пробували проводити язиком по зубах після випитої коли чи соку, то повинні розуміти суть цього явища. Це спричинено тим, що баланс в роті змінюється в сторону кислого та ослаблює емаль.

Попри те, що твердість емалі схожа на алмаз, її чищення одразу після впливу кислот провокує стоншування. Як наслідок – збільшується вразливість до карієсу. Окрім цього, помітним стаж дентин, який стає причиною жовтого відтінку зубів.

Як уникнути загрози ?

Для безпеки зубів – не поспішайте чистити їх одразу після прийняття їжі. Спершу сполосніть ротову порожнину водою, а через 30 хв проводьте повноцінну процедуру із пастою та зубною щіткою. За цей час емаль відновлюється і баланс слини повертається до норми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень