Хомко: «Проблеми бути не повинно». Як ховатимуть померлих від COVID-19 у Рівному (ФОТО)

Якщо такі будуть

[media=176496]

Сьогодні міський голова Володимир Хомко був в ефірі Радіо Трек.

Давав оперативну ситуацію. Ми торкнулися різних речей, але про те, чи готове Рівне до поховання хворих на коронавірус, вирішили запитати окремо.

Причиною стала ситуація на Івано-Франківщині, де родичі, начебто, самі закопували труну, ховаючи породіллю, яка померла від COVID-19.

Мовляв, місцева влада повністю самоусунулася:

 – У нас такого, безперечно, не буде, - каже Хомко. – Всі ці питання відпрацьовані. Є відповідне розпорядження уряду, ми знаємо, що робити. Не уявляю, які можуть бути проблеми. Єдине…

–…?

– Питання з моргами може бути… Напевно. Але це, якщо буде велике збільшення смертей. Якесь не прогнозовано велике. Але я думаю, що до такого не дійде. Тому, до речі, і треба берегтися, й дотримуватися карантину.

– А скільки зараз поховань у місті на день?

– П’ять-сім.

Нью-Йорк, тіло завантажують у рефрижиратор біля шпиталю: морги переповнені

Кажуть, що в Нью-Йорку виникають проблеми з переповненими моргами, бо там ввели карантинні обмеження для працівників служб, які й здійснюють поховання. Іншими словами, проблема не в тому, що кількість смертей аж вже так радикально зросла, а в тому, що «копачам» просто не дають робити свою роботу через карантин.

– Можливо, не готовий коментувати. У нас такої проблеми не передбачаю: всі матеріали, та все необхідне – є. Люди – є.

Могли у нас копають екскаватором, весь спецодяг, всі інші елементи дезінфекції та спецзахисту придбані. Будемо сидіти вдома, будемо берегтися, то думаю, що ми в Україні пройдемо всю цю історію з меншими втратами, ніж в Італії чи ще десь.

Наступні кілька тижнів будуть визначальними, але ми в Рівному – готові.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень