Холоду лебеді не бояться: чи заберуть птаха з рівненської Лебединки на зимівлю

Де зимуватиме лебідь?

Фото з мережі
Фото з мережі

Лебідь із парку Молоді не зимуватиме на водоймі.

Працівники Рівненського зоопарку традиційно заберуть його на перетримку. Варто лише дочекатися першої криги, розповів директор міського зоопарку Олег Павлюк:

У нас щороку зимує кілька лебедів. Всі вони спокійно плавають по нашому ставку в зоопарку. Птаха з Лебединки заберемо з дня на день, чекаємо лише сприятливих умов. Бо доки не з'явиться перша крига, його фізично зловити важко. Адже до берега він не підливає, тікає від наших працівників.

Між тим зауважимо, що за словами рівненського орнітолога Василя Ільчука, лебеді не бояться холоду. І досить комфортно почувають себе навіть у морози, адже мають густе та тепле пір’я.

Цього року вже були такі турботливі заявки з приводу того, що на водоймі замерзають лебеді. Насправді на водоймах ці птахи будуть до останнього. Адже зі зміною погоди не всі відлітають відразу.

 

Зараз лебеді мають статус кочових, осілих птахів. Якщо тепла зима, то вони залишаються, а коли крига замерзає, то птах може перелетіти на водойму, де немає криги. Наприклад, у Рівному є ділянки водойм, які ніколи не замерзають, – пояснив орнітолог.

Їжу лебеді можуть добувати собі навіть взимку. Завдяки довгій шиї вони можуть діставати з дна водойми рештки рослин.

Фахівець також зауважив, що попри морози часто трапляється так, що ці птахи не хочуть відлітати через те, що їх підгодовують люди. Лебеді звикають до цього та чекають їжі навіть у сильні морози. 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чим заборонено годувати лебедів

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень