Хто працює у прокуратурах на Рівненщині та скільки платять прокурорам

Зі святом усіх причетних!

Щороку 1 грудня в Україні святкують День працівників прокуратури.

Свято започаткували указом президента 21 рік тому.

…ураховуючи визначну роль органів прокуратури України у зміцненні законності, захисті прав людини та громадянина, а також внесок працівників прокуратури у справу розбудови України як правової держави…, – йдеться у тексті указу від 2 листопада 2000 року.

У зв’язку зі святом Радіо ТРЕК вирішило поцікавитися, чим живе прокуратура Рівненщини. Скільки там є працівників, яку зарплату отримують та хто може стати прокурором, розповіла речниця Рівненської обласної прокуратури Оксана Жужельська.

На Рівненщині є 5 окружних прокуратур, де працює 305 людей, з них 190 – прокурори. Є також 70 державних службовців та 45 технічних працівників. За гендерною ознакою це 138 чоловіків та 167 жінок.

У прокуратурі Рівненщини працює 12 подружніх пар, 13 династій прокурорів, тобто нині там працюють діти колишніх прокурорів.

Нарахували також 6 працівників з однаковими прізвищами. При цьому вони не є родичами.

У нас є Олена Василівна Ткачук – начальниця відділу у справі дітей протидії насиллю. І є ще Василь Васильович Ткачук – керівник відділу організованої злочинності, і Богдан Ткачук у Сарненській окружній прокуратурі.

 

Також у прокуратурі Рівненщини працює Ілона Ютовець, Ніна Ютовець та Лариса Ютовець. Вони не родичі, а просто однопрізвищники, – пояснила Оксана Жужельська.

Хто може стати прокурором?

Прокурором може працювати громадянин України, який має вищу юридичну освіту та 2 роки стажу роботи у юридичній сфері, а також володіє державною мовою.  

На роботу прокурорів приймає Офіс Генерального прокурора. Минулого року в Україні відбувалася масштабна реформа, у межах якої відбувалися переатестації прокурорів. Опісля на місця, які звільнилися, Офісом Генпрокурора був оголошений добір працівників.

На початках зарплата прокурора становить 32 000 гривень (без відрахувань), розповіла Оксана Жужельська. Втім, за її словами, це не стала цифра. Розмір заробітної плати прокурорів змінюється у зв'язку з вислугою років та роботу із держаною таємницею.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень