Хоч 100 баночок закрийте – все одно буде мало! Салат із помідорів і цибулі – ідеальна заготівля на зиму

Бо смачно і швидко

Салат із помідорів і цибулі – це простий і швидкий спосіб заготовити консервовані овочі на зиму. Таку заготовку можна подавати як гарнір, а також використовувати як складову інших страв.

Особливо вдало підходить салат до застіль, коли треба терміново накрити стіл.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг – помідорів
  • 3 шт. – ріпчастої цибулі
  • 60 мл – рослинної олії
  • 1 ч. л. – солі
  • 3 ст. л. – оцту

Томати краще брати подовженої форми, оскільки такі помідори відмінно підходять для консервації. Цибулю можна взяти як звичайну ріпчасту, так і білу, червону або навіть шалот.

Помідори слід помити, видалити плодоніжки та нарізати, а цибулю почистити і нарізати на «пір’я». Після цього помідори разом із цибулею потрібно покласти в окремий посуд і посолити.

Далі необхідно додати олію та все перемішати. Олію можна брати будь-яку, навіть нерафіновану, ароматну. Її вибір залежить від вашого смаку. Потім потрібно влити оцет. У цьому рецепті використовується 6-9% оцет, тому, якщо у вас є есенція, її слід розбавити водою у співвідношенні 1:8.

Цей салатик із помідорів і цибулі на зиму сподобався всій родині: роблю по 70 баночок – і всі розлітаються!

Банки потрібно простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, їх можна поставити з невеликою кількістю води в мікрохвильовку приблизно на 5-7 хвилин. Також банки можна простерилізувати в духовці при 100 ℃ (приблизно 30 хвилин) або потримати над парою чи залити окропом. Кришки можна лише прокип’ятити протягом однієї хвилини.

Потім банки потрібно наповнити цибулею і помідорами. Після цього на дно каструлі слід покласти рушник, складений у кілька шарів, поставити банки з салатом, залити водою по “плечики”, довести до кипіння і пастеризувати на слабкому вогні приблизно 60 хвилин.

У процесі випаровування води з каструлі її потрібно підливати. На завершальному етапі банки слід щільно закрити кришками або закатати. Таку заготовку можна зберігати в кімнатних умовах.

Смачного!

Джерело: добріновини

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень