Солодкі помідори по-грузинськи. Не залишиться навіть краплі розсолу
Це буде ваш зірковий рецепт
Такі пікантні, солодкі, ароматні та гострі помідори, це просто найкраща закуска та доповнення до обіду та вечері. Обов’язково спробуйте зробити хоч кілька баночок і наступного року ви закриєте вже кілька десятків.
Інгредієнти:
- Помідори - 2,5 кг;
- морква та солодкий перець по - 200 г;
- часник - 60 г;
- базилік, петрушка або кінза, кріп;
- гострий перчик - 2 шт;
- вода - 1 л;
- сіль - 1 ст. л;
- цукор - 4 ст. л;
- оцет 9% - по 2 ст.л у кожну банку.
Банки та кришки стерилізуємо.
Солодкий і гострий перець, часник подрібнюємо за допомогою блендера, зелень беріть на смак і також дрібно ріжемо.
У банки розкладаємо помідори – вибирайте невеликі та щільні, не м’які, не биті.
Заливаємо кип’ятком та накриваємо кришками, залишаємо на 20 хвилин.
Зливаємо воду в каструлю, додаємо подрібнені овочі, сіль та цукор, варимо до закипання, кип’ятимо 4 хвилини.
У кожну банку вливаємо 2 ст.л. оцту і заливаємо маринадом, закручуємо кришками, перевертаємо і укутуємо до остигання.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі, на балконі. Термін зберігання тривалий.
Смачного!
Джерело: skarbnychka-retseptiv
Радіо Трек: НОВИНИ