Хмельницька АЕС передала особливий експонат до міського краєзнавчого музею (ФОТО)

Це особисто зробив ген директор ХАЕС Андрій Козюра

У краєзнавчому музеї Нетішина відтепер зберігатиметься проєкт Конституції України схвалений Тимчасовою спеціальною комісією з його доопрацювання, датований 15 червня 1996 року.

Члени Конституційної комісії, серед яких і колишній очільник ХАЕС народний депутат України другого скликання Микола Дудченко, поставили свій підпис на проєкті Конституції, тим самим увімкнувши зелене світло для її розгляду в парламенті.

І вже 28 червня 1996 року було прийнято нову Конституцію України.
 

У Нетішині добре знають Миколу Дудченка. На ХАЕС він працював з 1985 року, ставши тут першим начальником реакторного цеху. Це була його стартова посада в українській атомній енергетиці й на ХАЕС зокрема.

Сьогодні Микола Дудченко на пенсії, мешкає у мальовничому селі на Житомирщині. Перебираючи свої записи та архівні матеріали, він натрапив на документ, який вважав за потрібне передати у Нетішинський міський краєзнавчий музей. Це проєкт Конституції України, схвалений Тимчасовою спеціальною комісією з його доопрацювання, датований 15 червня 1996 року.

Комісія під головуванням Михайла Сироти створена була 5 травня того ж року, і налічувала вона майже 30 депутатів з різних фракцій і груп. Поміж відомих українському суспільству політиків Володимира Стретовича, Романа Безсмертного, Ігоря Юхновського, Вадима Гетьмана, Івана Зайця, Сергія Соболєва та інших значиться і Микола Дудченко.

Тож відтепер цей документ зберігатиметься у музеї.

Матеріали ХАЕС 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень