«Хлопець з Херсона у шкільному чаті підписався Миша, а не Михайло, і отримав порцію булінгу»

Українська письменниця звинуватила колегу у цинічному піарі

Українська письменниця, волонтерка, лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка Тамара Горіха Зерня обурилася через допис іншої української авторки, Ірини Говорухи, яка для розкрутки книги використовує слова анонімної біженки з Херсона.

Ірина Говоруха з однією зі своїх книг

Жінку і її дитину нібито переслідують за російську мову в Україні. Мало не б'ють на вулиці, обзивають у поліклініці та булять дитину, бо хлопець у шкільному чаті підписався «Миша», а не «Михайло».

Тамара Горіха Зерня наводить і інші твердження Говорухи та поширює скрин її допису.

Також письменниця зазначає:

Я вагалася певний час, чи писати про це і чи вказувати авторку. З одного боку, це одна з найпідліших і найбільш цинічних піар кампаній з тих, що я бачила. З другого, висловлюючись із цього приводу, я мимоволі роблю рекламу цій людині.

 

Але зрештою, якого дідька. Якщо промовчати зараз, завтра ми з великим здивуванням дізнаємося про «геноцид російськомовних» в Україні.

Своїми думками під постом у Facebook Тамари Горіха Зерня поділилися і її читачі

Навели навіть приклади переписки з Іриною Говорухою.

Для довідки:

Тамара Горіха Зерня - авторка роману «Доця» (2019), відзначеного як книга року BBC. Події в книзі відбуваються 2014 року під час російсько-української війни на Сході України. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень