Українці масово відмовляються від грошової допомоги та особливого статусу

Тепер це легко зробити у «Дії»

На державному порталі «Дія» у грудні з’явились декілька нових послуг, які уже стали популярними. Йдеться про можливість зміни тимчасової реєстрації та зняття з обліку як внутрішньо переміщеної особи.

У перший день роботи послуги, а це було 15 грудня, нею скористалися понад 20 тисяч осіб.

Загальна кількість переселенців, які надіслали заявку, становить 12 172 осіб. Вже 11891 з них успішно знялись з обліку. Лише за добу кількість переселенців є більшою, ніж за минулий місяць. А заяву  на зміну місця проживання направили 8239 переселенців. 

Для порівняння: за жовтень 2022 року послугу щодо зняття з обліку ВПО змогли отримати 9 080 громадян, а в листопаді – 10 755 громадян.

Зауважимо, що з відмовою від статусу ВПО людина втрачає й можливість отримувати певні соціальні виплати. 

Цифровізація соціальної сфери унеможливлює бюрократію та робить соціальні послуги адміністративного характеру доступними та зручними для громадян. Саме це наочно ілюструє результат, отриманий за першу добу після запуску двох зацифрованих послуг для ВПО у застосунку Дія – каже заступник Міністра соціальної політики України з питань цифрового розвитку Костянтин Кошеленко.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень