«Заплатив 400, продав за 2 тисячі», - секонд-хенди забороняють вхід підліткам без батьків

Відповідні оголошення з’явилися у місті на Заході України

Черга у секонд-хенд, яких багато по багатьох містах України

У Луцьку підліткам заборонили заходити до деяких магазинів без супроводу дорослих. Відповідні таблички адміністрація магазинів повісила при вході, - пише Волинська служба новин.

Офіційна причина – у школах почалося навчання, а учні прогулюють його у магазинах «секонду».

Адміністрація луцького магазину вживаного одягу та взуття «Євромарка. Мода на вагу» ухвалила рішення заборонити вхід дітям до 16-ти років у будні дні до 14 години без супроводу дорослих. Таке правило діє у всіх магазинах цієї мережі по місту.

 

Та, вочевидь, таким чином магазини вирішили попередити перепродаж одягу, яким займаються школярі.

Адже є можливість дешево придбати гарну річ, а згодом реалізувати її на платформах онлайн-оголошень удвічі, а то й утричі дорожче. Тож, у більшості випадків, підлітки й створюють неабиякий ажіотаж у день завозу товару в «секондах». 

Журналісти ВСН стали свідками того, як хлопця, віком 14 років, не пустили до магазину. Мовляв, приходь з батьками. На його відповідь, що зараз канікули, продавчиня відмовила: читай табличку, у нас такі правила.

Артем (так звати хлопця, якого не пустили до магазину) розповів журналістам волинського видання, що почав відвідувати секонд-хенди рік тому та спочатку не переслідував мету «заробити гроші». 

Я знав, що на секонді можна купити брендові речі за копійки, тож спочатку купував для себе. Одного разу знайшов кросівки «Найк» в гарному стані та вартістю 500 доларів на офіційному сайті.

 

Заплатив за них тоді близько 400 гривень. Показав знайомому, який і перекупив кросівки у мене за 2 тисячі гривень.

Мережа магазинів, що заборонила вхід дітей до 16 років у будні дні без батьків

Тоді у Артема і з'явилася ідея перепродавати речі, куплені на «секондах». Спершу реалізовував через сайт «ОЛХ», а потім об'єднався з однокласницями та створив групу у «Телеграм» та «Вайбер»:

Завжди актуальні спортивні бренди. Їх купують найбільше. Націнку робив в залежності від стану речей: на деяких 50 гривень, а є й такі, що на 1000 гривень. Бувало, що знаходив вінтажні речі, але в поганому стані, тоді заносив у ательє, а це також витрати.

Артем розповів, що дійсно були ситуації, коли пропускав уроки через походи на «секонд»:

У кожному магазині - інший день завозу, і здебільшого, о 8 ранку. Так і виходило, що перші уроки пропускав, адже найкращі речі тільки з самого відкриття і можна «вицепити», пізніше просто немає сенсу йти.

Фото ілюстративне

Артем також прокоментував можливість травмуватися у боротьбі за брендові речі, каже: бувало й таке:

Моєму другові навіть ніс колись вправляли після закупів. Такі сутички тільки в день завозу бувають, зразу видно людей-перекупів, які хочуть заробити. Згрібають все, штовхають. Не дивляться навіть, що ми ще фактично діти.

Хлопець радіє, що не всі магазини вживаних речей у Луцьку прийняли рішення не пускати школярів у будні та до обіду без дорослих.

Раніше на цю тему ми писали:

Засада на молодиків біля секонд-хенду у Рівному? У соцмережах поширили відео, нібито про роздачу повісток (ВІДЕО)

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень