«ГРУПА СМАРТ» готова реанімувати приміщення для особливої молоді у Рівному. Але за однієї умови

«Влада повинна надати нам певні гарантії» (с)

Приміщення на вул. Гагаріна, 57, яке надали в оренду на 5 років ГО "Передзвін"
Приміщення на вул. Гагаріна, 57, яке надали в оренду на 5 років ГО "Передзвін"

Вже багато років у Рівному функціонує ГО «Спілка інвалідів з дитинства «Передзвін». Громадська організація об’єднала довкола себе дітей та молодь з обмеженими фізичними і розумовими можливостями, їхніх батьків та друзів.

Нині – після проведення двох капітальних ремонтів в старому орендованому приміщенні, яке згодом забрали під комунальний дитсадок – організація взялася за третій капремонт іншого наданого в оренду приміщення на вул. Гагаріна, 57.

Так виглядає це приміщення зсередини
Так виглядає це приміщення зсередини

Із цим їм готова допомогти «ГРУПА СМАРТ» та їхні партнери.

 

Однак є одне АЛЕ – міська влада не дає жодних гарантій, що й це приміщення не заберуть, як попереднє.

Більше про це Радіо ТРЕК розповіла менеджерка зі зв’язків із громадськістю компанії «ГРУПА СМАРТ» Олена Поліщук.

Каже, приміщення на вул. Гагаріна громадській організації надали в оренду пів року тому – загалом на 5 років. Керівниця ГО «Передзвін» Марія Косинська звернулася до керівника компанії «ГРУПА СМАРТ» Олександра Гусарука, оскільки з минулим ремонтом організації допомагав саме він. Це було два місяці тому і цього часу компанії вистачило для розробки проєктно-кошторисної документації. Причому - абсолютно безкоштовно, говорить Олена Поліщук:

–  Ми вже розробили проєктно-кошторисну документацію (ПКД – ред.). На ринку ціна такого ПКД – близько 10% від загальної вартості проєкту, яка в цьому випадку становить 4 млн грн. Ми ж підключили близько дюжини своїх партнерів, які готові зробити нам суттєві знижки чи навіть виконати роботи по цьому приміщенню на безоплатній основі, і розробили документацію на благодійній основі, тобто повністю безкоштовно.

 

ПКД вже віддали ГО «Передзвін» та надали копії управлінню соцзахисту та управлінню комунальною власністю.

 

Утім, попереднє їхнє приміщення також було в оренді і теж допомагали партнери робити там ремонт, зокрема й Олександр Гусарук. Але те приміщення забрали, оскільки в місті не вистачало комунальних дитсадків. Зараз ми переживаємо, що з цим приміщенням буде точно така ж ситуація.

«ГРУПА СМАРТ» вже поспілкувалася з владою щодо вартості робіт і готовності міста долучитися до ремонту, оскільки йдеться саме про капремонт приміщення площею 258 кв.м – там потрібна заміна покрівлі, вікон та під’єднання до мереж комунікацій.

Профільний заступник міського голови Юрій Поліщук запевнив, що місто готове до співфінансування. І навіть надіслав лист, у якому вказано, що потребу ГО «Передзвін» пропонують внести до комплексної міської соціальної програми «Турбота».

Компанія очікує на третину від загальної вартості робіт, зауважує Олена Поліщук:

–  Ми просимо від влади тільки частину – 1,5 млн грн – це дотендерна вартість робіт. Решту робіт ми з нашими партнерами готові проводити самостійно.

 

До початку внутрішніх робіт потрібно зробити капремонт: дах, вікна, покрівля, стіни – все це потрібно міняти. Ми б хотіли, щоб саме до цього долучилася влада, оскільки це все-таки комунальна власність і йдеться про невід’ємні покращення, без яких подальші роботи неможливі. Там немає ні опалення, ні інших, в принципі, комунікацій, тече дах і так далі.

Однак, попри все, на сесії це питання не піднімають. Його вже двічі переносили і ясності щодо того, чиїм врешті-решт буде це приміщення, наразі немає.

–  Ми й без того вже проробили великий шматок роботи, а тепер – призупинилися. Зараз очікуємо на якісь підтвердження від влади – не словесні, а документальні – щодо того, що це приміщення таки отримає ГО «Передзвін», а не хтось інший.

 

Щоб інвестор зайшов і працював над цим об’єктом, влада повинна надати нам певні гарантії. Таких поки немає, - наголошує представниця «ГРУПИ СМАРТ».

До слова, під час ефіру на Радіо ТРЕК міський голова Олександр Третяк зауважив, що це питання – на контролі, і запевнив, що «в дітей буде приміщення для занять». Найімовірніше, це буде саме приміщення на вул. Гагаріна, 57.

Міський голова Рівного Олександр Третяк
Міський голова Рівного Олександр Третяк

Додамо, що наприкінці червня керівниця ГО «Передзвін» просила допомоги з ремонтом цього приміщення у небайдужих рівнян ????

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень