Гроші з карти списав, але не видав: банкомати «ПриватБанку» дають збої

Що робити, аби не втратити свої кошти?

Українці скаржаться на збої в роботі банкоматів «ПриватБанку».

Гроші з картки списують, а ось замість того, щоб видати готівку, на екрані з'являється інформація про технічну помилку або апарат перезавантажується. Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Сьогодні (05.11.2021 р.) о 6:30 я знімав 3 тис. грн у банкоматі. Під час підготовки грошей у банкоматі він вимкнувся і грошей не видав. Після включення банкомат видав мені мою картку, але грошей не видав і почав перезавантаження, а потім повідомив, що він несправний.

 

Прийшовши на роботу, я подивився в Приват 24 останні транзакції моєю карткою і побачив, що гроші я отримав. Прошу розібратися в цій ситуації та повернути мені 3 тис. грн, які я не отримував, – написав клієнт банку.

Співробітники банку порадили чоловіку пройти ідентифікацію та подати заявку на повернення коштів.

Подібна ситуація склалася із клієнтом, який хотів зняти з карти 14 тис. грн. Банкомат також видав помилку, кошти списав та готівку не видав. Повернути їх пообіцяли лише через добу. Втім, гроші чоловіку потрібні були терміново, довелося знімати кошти з кредитної картки та платити комісію.

Проблеми з отриманням коштів виникли й у клієнтки  іншого банку, яка хотіла зняти частину коштів у банкоматі «ПриватБанку». Дівчина спробувала зняти 4 тис. грн, банкомат їх списав, але видав лише 2 тис.

«Тепер мені нема за що жити, тому що банкомат «з’їв» мої гроші», – розповіла вона.

 

Чому банкомат дає збій та що робити у такому випадку?

Є кілька причин, через які банкомат може видати помилку:

  • зам'ялася купюра;
  • стався збій системи.

У такому разі необхідно звернутися за номером телефону, що вказаний на банкоматі. Також важливо відразу не відходити від апарата. Можливо, насправді гроші лежать у спеціальній насадці, яку шахраї встановлюють у вікно видачі коштів.

Перед тим, як скористатися банкоматом, потрібно уважно його оглянути, переконатися, що на ньому немає знімних елементів, а вводячи пін-код, клавіатуру потрібно прикривати рукою. Адже буває, що на банкомати шахраї встановлюють камери, щоб побачити чужі паролі.

Джерело: Obozrevatel

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень