В кишенях українців опинилось повно доларів, які неможливо здати чи обміняти (ФОТО)

Які банкноти відмовляються приймати?

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Обміняти долари, як виявилося, завдання не з легких.

Прийняти можуть не кожну купюру. Навіть якщо касир перевірив гроші на детекторі валют, він все ще може відмовитися їх обміняти.

Які долари не приймають?

Купюру не приймуть, якщо на ній є відразу кілька пошкоджень:

  • зношеність;
  • надриви;
  • плями.

Наявність лише одного пошкодження не забороняє приймати купюру. Однак вимоги Нацбанку до кожного з цих параметрів також можуть забракувати доларову банкноту.

Купюра може мати невеликі потертості чи написи, які своєю площею не перевищують 2 см. Також допускаються невеликі надриви до 0,3 см, чи проколи – до 0,1 см.

Що робити з пошкодженими доларами?

Сильно пошкоджені іноземні банкноти фінансова установа може прийняти лише на процедуру інкасо. Цей процес не буде швидким, адже банку потрібно переправити валюту у країну її походження, де її обміняють на нову.

Інкасо може провести не кожен банк через складність цієї процедури. До того ж чекати на повернення доларів доведеться досить довго.

 

Переправляти одну банкноту за кордон ніхто не буде, тож поки банк збере велику партію доларів на інкасо, може пройти немало часу. Приблизні терміни – від 1 до 24 місяців.

До слова, послуга інкасо є платною. Залежно від банку комісія може складати від 10 до 30% загальної суми купюр. Проте така операція дозволяє обміняти навіть вкрай знищену валюту, наприклад повністю розірвану, зі зміненим кольором, чи зітлілу.

Джерело: GSMinfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень