Гроші приходять не всім: зміни у видачі пенсій в Україні

Інформація для тих, хто не має можливості забрати свої виплати

Від початку війни пенсії та інші соцвиплати виплачуються досить сумлінно. Затримки відбуваються лише в регіонах, які є тимчасово окупованими, або там, де тривають важкі бої. Йдеться про затримки тих виплат, які люди зазвичай отримують у відділеннях Укрпошти безпосередньо вдома – від листоноші.

У результаті десятки тисяч пенсіонерів залишилися без доходу. Їхні пенсії нараховуються, але люди просто не можуть їх отримати.

Влада придумала вихід з цієї ситуації: гроші переказуватимуть на рахунки Ощадбанку, де вони зберігатимуться, доки людина не переїде у відносно безпечне місце й зможе дістатися до найближчого працюючого відділення.

Гроші накопичуватимуться на спеціальних рахунках

Всі, хто має картку Ощадбанку, зможуть одразу ж отримувати виплати на неї. При цьому не потрібно писати ніяких заяв - все відбуватиметься автоматично.

Тим же, хто не має жодного рахунку, видаватимуть гроші на касі Ощадбанку після пред’явлення паспорта та ідентифікаційного коду.

Гроші можна отримати у будь-якому відділенні у всіх куточках України. Щодо термінів, то йдеться про 3 роки.

 

Укрпошта пропонує переадресацію виплат

Якщо ж ви вже переїхали з тимчасово окупованої території або з місцевості, де тривають важкі бої, то можете «перевести» свою пенсію на відділення Укрпошти за новим місцем проживання.

Для цього треба заповнити відповідну анкету, вказати свої дані та адресу старого відділення. Для людей, яким важко пересуватися, є можливість переадресувати кошти додому. Тоді їх приноситиме листоноша.

Усі деталі можна дізнатися на гарячій лінії Укрпошти: 0 (800) 300-545.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень