Гроші на вітер: лікар назвала абсолютно недієві ліки. Не купуйте їх

Навіть офіційно зареєстрований лікарський засіб не завжди працює

Чимало українців нарікають, що попри тривале й недешеве лікування покращити стан не вдається. Особливо, якщо таке лікування люди самі собі призначають, адже купують переважно широко розрекламовані препарати, пояснює лор-лікар Валерія Доброногова.

Ефективність ліків на сьогодні визначають рандомізованими, плацебо-контрольованими, подвійними сліпими клінічними дослідженнями. Методику розробили методику, яку вважають золотим стандартом клінічних випробувань.

Переважно сумнівну дієвість мають – харчові добавки, гомеопатичні, рослинні лікарські засоби. Таких препаратів немає у стандартах надання медичної допомоги.

Серед найпопулярніших препаратів з сумнівною ефективністю лікарка називає:

  • Противірусні (Амізон, Новірин, Протефлазід, Імунофлазід, Флавовір, Арбівір, Гропринозин, Інгавірин);
  • Гомеопатія (Анаферон, Ергоферон, Енгістол, Оцилококцінум, Лімфоміозот, Афлубін, Гайморин, Вібуркол, Цинабсин, Тонзилотрен, Еуфорбіум композитум);
  • Бактеріальні ліки (Бронхо-мунал, Ісміжен, Лантіген Б, Респіброн)
  • Імуномодулятори (Лаферобіон, Лаферомакс, Лавомакс, Поліоксидоній, Назоферон, Аміксин ІС)
  • Рослинні препарати (Умкалор, Піносол, Імупрет, Тонзипрет, Бронхіпрет)

Але є важливе зауваження:

Не всі противірусні та імуномодулятори погані, існують препарати з доведеною ефективністю від ВІЛ, гепатитів та грипу, а також інтерферони в ін‘єкційній формі, тож завжди вмикаємо критичне мислення, - пише Вікторія Доброногова.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень