Готуйте свої корита: в Україні розпочалася утилізація старих авто

Проведуть її бесплатно

В Україні діє програма утилізації старих автомобілів і скористатися нею можна у Сервісних центрах МВС. Українці можуть замовити послугу вибракування автомобілів, які зазнали непоправних пошкоджень внаслідок ДТП, або йдеться про надто застарілі авто.

До слова, в умовах воєнного стану це теж актуально, особливо для власників автомобілів знищених внаслідок ракетних обстрілів. Адже такі автомобілі залишаються зареєстрованими і їх необхідно зняти з державної реєстрації.

Перелік документів, необхідних для отримання послуги, а також вимоги до них:

  • заява встановленого зразка (заповнюється в ТСЦ);
  • документ, що посвідчує особу;
  • документ, що посвідчує особу уповноваженого представника (для фізичних осіб — нотаріально посвідчена довіреність);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • свідоцтво про реєстрацію ТЗ (технічний паспорт) (за наявності);
  • номерні знаки (за наявності);
  • Для фізичної особи: у разі відсутності номерних знаків чи свідоцтва про реєстрацію ТЗ — пояснення.
  • Для юридичної особи: у разі відсутності номерних знаків чи свідоцтва про реєстрацію ТЗ акт службового розслідування, довіреність, оформлена у встановленому порядку, копія рішення власника, засвідчена у встановленому порядку (для організацій з державною формою власності — згода або дозвіл відповідних суб’єктів управління майном), наказ на призначення відповідальної особи, акт на вибракування.
  • При викраденні номерних знаків або свідоцтва про реєстрацію ТЗ – постанова (довідка) органу внутрішніх справ про відмову в порушенні кримінальної справи за фактом викрадення номерних знаків (знака), свідоцтва про реєстрацію ТЗ (технічного паспорта), або постанова (довідка) про порушення кримінальної справи.

Охочі скористатися послугами мають надати повний пакет документів для утилізації авто. Послуга безоплатна, і реалізують її впродовж робочого дня з моменту подачі документів.

Відмовити в утилізації можуть у випадку: 

  • Подання до суб’єкта надання адміністративної послуги неповного пакета документів;
  • в результаті перевірки за Єдиним державним реєстром транспортних засобів та автоматизованою базою даних про розшукувані транспортні засоби встановлено, що транспортний засіб перебуває в розшуку або під арештом.

Після вибракування транспортного засобу відновлення реєстрації буде неможливе.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень