Готуємо печиво з того, що завжди є вдома: найпростіший варіант солоденького (РЕЦЕПТ)
Домашня випічка не може бути несмачною, тим більше – з медом!
Таке медове печиво готується дуже-дуже швидко, тому його можна зробити відразу багато – виходить в рази дешевше, аніж купувати солоденьке у магазині. Ну, а про смак ми взагалі мовчимо – куди там братися магазинному))
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт.
- цукор – 100 г
- мед (рідкий) – 80 г
- олія – 80 мл
- сода – 1 ч.л. (без гірки)
- мелена кориця – 1 ч.л.
- борошно – 400 г
Для змащування:
- жовток – 1 шт.
Приготування:
У миску розбиваємо яйце, додаємо цукор, олію, мед і соду. Також – за бажанням – можна додати корицю. Перемішуємо усе віночком до однорідності.
Всипаємо потроху просіяне борошно і потроху замішуємо тісто. Воно має бути дуже ніжне та м’яке.
Викладаємо тісто на килимок, припилений борошном, і розкачуємо в пласт завтовшки 1 см.
Обрізаємо краї і нарізаємо печиво на квадратики, ромби або трикутники – як вам більше подобається
Перекладаємо заготовки на лист, застелений папером для випічки. Змащуємо зверху жовтком і за допомогою вилки робимо візерунок.
Відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хв.
Джерело: Школа життя
Радіо Трек: НОВИНИ