Головне – не опинитися у цьому списку. Звички дівчат, про які вони шкодують після 40

З часом ці «грішки» нагадують про себе усе частіше…

Хто із нас замислюється про своє здоров'я у 20 років? Тільки чесно. Мабуть, мало хто… В молодості хочеться веселитися і радіти життю, і часом так захоплюєшся, що вже до 40 багато жінок шкодують про те, що дозволяли собі забагато. 

Сьогодні розповімо про 5 шкідливих звичок молоді, про які майже всі потім шкодують.

Ці звички шкодять не лише фізичному здоров'ю жінки, а й її психоемоційному стану, адже боляче розуміти, що ти міг робити щось інакше і все було б добре, але не зробив цього...

 

Солодощі у раціоні

Велика кількість цукру і регулярне вживання швидких вуглеводів позначається і на здоров'ї, і на зовнішності. Через черговий з'їдений смаколик в організмі трапляється викид інсуліну, а організм починає від нього нібито захищатися і з часом стає просто нечутливим.

На тлі цього виникає те, що лікарі називають інсулінорезистентністю, а пізніше вона може перейти у діабет ІІ типу (якщо є й інші негативні фактори, які цьому сприяють).

Надто суворі дієти

Дуже часто дівчата зловживають дієтами, намагаючись скинути зайві кілограми. Коли тобі 20 років, вага знижується досить просто, тому всі вони виявляються дуже ефективними. Але варто пам'ятати, що кілограми випаровуються швидко і легко, але так само легко й повертаються.

При цьому дієти негативно позначаються на метаболізмі дівчини і з часом у неї порушується обмін речовин. Іноді можуть навіть з'явитися проблеми зі шлунком.

 

У жовчному міхурі теж відбувається чимало змін: через застій жовчі можуть сформуватися камені.

Але це не єдині проблеми: також можуть з'явитися запори й здуття живота.

Дефіцит вітамінів в організмі

Щоб наше тіло нормально функціонувало, у жодному разі не можна допускати дефіциту мінералів і вітамінів. Як це контролювати? Своєчасно здавати аналізи, а потім коригувати раціон, ґрунтуючись на отриманих результатах. На жаль, дуже мало дівчат займається цим у 20 років.

Велика кількість смаженої та копченої їжі в раціоні

Вся їжа, для приготування якої потрібні високі температури, перевантажує ваш організм. Йдеться про ті самі страви, які нам подобаються своєю апетитною скоринкою! Це і смажена картопля, і картопля фрі, і копчена скумбрія, і оладки, приготовані на великій кількості олії.

У всіх цих продуктів високий глікемічний індекс, що не тільки призводить до стрибка цукру в крові, але й має низку інших негативних наслідків. Через велику кількість смаженої і копченої їжі в раціоні жіноча шкіра втрачає еластичність і з'являються зморшки, а м'язи і суглоби втрачають рухливість та гнучкість.

Зрозуміло, всім можна їсти й смажене, і копчене, але не треба зловживати цими смаколиками!

Відсутність режиму сну

Ну, хто в молодості лягає і встає в той самий час? Хіба буде 20-річна дівчина замислюватися про те, що потрібно лягти спати в один день, щоб прокинутися на наступний? Тобто заснути бажано о 22-ій чи 23-ій годині...

Вечірки, напружене навчання і просто бажання провести час з коханою людиною змушують геть забути про режим сну. І якщо це не виправити в найближчі роки, то недосип вже скоро почне відбиватися на зовнішності.

Вся річ у тім, що саме вночі в організмі виробляється мелатонін, який відповідає за збереження нашої молодості, і саме тому так важливий здоровий сон у темний час доби! Від цього залежить те, як ви будете виглядати через кілька десятків років.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень