Голова сільської ради на Рівненщині пояснила суть конфлікту через пасовище

Люди не розібралися

Днями мешканці села Узлісся Дубровицького району повідомили Радіо Трек про начебто незаконні дії очільниці Бережківської сільської ради щодо здачі в оренду земельної ділянки, на якій селяни випасають худобу.

Однак голова сільської ради Ганна Красько підтвердила зворотне. Вона надала документи, які підтверджують законність дій сільської ради у передачі земельної ділянки в оренду з правом проведення аукціону. Тож порушень у діях сільської голови та сільської ради - не було.

[media=180355][media=180356]

Крім того, Ганна Красько пояснила всю суть конфлікту.

З’ясувалося, що у селі є три ділянки площею 100 га, які перебувають у комунальній власності. Нещодавно до сільської ради звернувся підприємець з бажанням взяти в оренду дві земельні ділянки. Сільська рада погодилася здати землю в оренду. Однак не дві, а лише одну ділянку. Оскільки на іншій люди випасають худобу.

Тож ділянку площею понад 30 га депутати залишили під пасовище, а іншу ділянку з такою ж площею – ухвалили передати в оренду. Сільська рада підготувала пакет документів на передачу земельної ділянки в оренду та виставила її на аукціон. Торги відбулися 29 квітня.

Коли переможець аукціону приїхав орати земельну ділянку, яку він отримав в оренду, селяни не дали на ній працювати. Та запевняли, що однієї ділянки під пасовище мало, їм треба усі 100 га.

Нині за згодою переможця аукціону та на прохання жителів села Узлісся – цей конфлікт вичерпано. В оренду передадуть іншу ділянку, а двома іншими й надалі користуватимуться люди. 

Тож попереднє повідомлення про ситуацію щодо пасовища, вважати таким, що не відповідає дійсності. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень