Гірше не буває: найнебезпечніші консерви, які багато хто їсть щодня
Наразі йдеться не про протерміновану чи неправильно збережену продукцію

Багато хто, купуючи консерви, майже не замислюється над їх якістю та безпечністю. У результаті споживають продукцію, яка може завдати серйозної шкоди здоров’ю. На полицях магазинів часто трапляються зіпсовані, прострочені або неправильно збережені консерви.
Найнебезпечніші види
Про смакові якості таких продуктів годі й говорити — в них можуть міститися токсичні речовини, що становлять пряму загрозу для організму.
Особливо це стосується консервів із надлишком солі, штучними барвниками та консервантами. Також небезпечні вироби, виготовлені без належної термічної обробки або взагалі без неї.
Споживання подібної продукції нерідко закінчується зверненням до лікаря.
М’ясні консерви
Експерти радять уникати м’ясних консервів — м’ясо в них часто буває виготовлене з сировини низької якості.
До того ж такі продукти можуть містити надмірну кількість консервантів, зіпсовану або неправильно оброблену основу. Жири у складі сприяють різкому підвищенню холестерину.
Рибні консерви
Рибні консерви — ще одна проблемна категорія. Вони можуть містити неякісну олію, а риба — бути зіпсованою.
Зберігання риби в банках створює умови для накопичення токсичних речовин.
Овочеві консерви
Популярні консервовані овочі й томати також не завжди безпечні. Часто вони містять надлишок цукру та штучні добавки.
Радіо Трек: НОВИНИ