«Гендер» – це не лише про жінок, – опитування на РАЕС

Підприємство створює рівні умови для своїх працівників

У вересні 2020 року на РАЕС запрацювала гендерна комісія для захисту прав та інтересів молодих працівників. Нині комісія працює над реалізацією основних принципів гендерної рівності на підприємстві. На початку роботи вони провели опитування стосовно поняття «гендеру».

Головним чином гендерна комісія виступає на захист прав та інтересів молодих працівників РАЕС у подоланні гендерних стереотипів в професії, а також підвищення довіри молодого покоління жінок-атомниць у власні здібності побудови кар’єри у колективі Рівненської АЕС.

У ході проведеного анкетування було отримано цікаві відповіді. Молодь, яка анкетувалась, була одностайною у своїй позиції: «гендер» це не лише про жінок! Що і є стовідсотково правильною відповіддю. Тому гендерною комісією було вирішено надалі провести лекцію на гендерну тематику серед членів та членкинь центральної ради Організації молоді  РАЕС.

 

У ході анкетування виникали й додаткові запитання: Скільки працює чоловіків та жінок на РАЕС? Кількість жінок та чоловіків займають керівні посади? Хто частіше отримує лікарняні листи? Можна зазначити, що саме за схожими запитаннями Світовий економічний форум відбирає дані для Звіту із глобального гендерного розриву.

 

У звіті, вимірюється величина гендерного розриву у чотирьох важливих сферах нерівності між чоловіками та жінками: економічна участь, рівень освіти, представництво в управлінні та сфера здоров’я, - прокоментувала голова комісій й економіст управління капітального будівництва РАЕС Лариса Мельник.

Слід зауважити, що станом на 1 жовтня 2020 року, на РАЕС працює більше чоловіків: там 32% жінок і 68% чоловіків. Проте чоловіки й жінки на РАЕС мають майже однаковий показник щодо кількості дипломів про здобуту вищу освіту та опанування другої вищої освіти. 

До представництва в управлінні підприємства відносять співвідношення кількості жінок та чоловіків на керівних посадах, тож кількість керівників на РАЕС (18,5%) значно більша за керівниць (5,2%).

[media=207961][media=207963]

Цікавими виявилися й дані щодо того, яка стать серед персоналу підприємства частіше отримує лікарняні листи, – тут панує паритет. А щодо декретних відпусток – виявився й один чоловік, який перебуває в декретній у відпустці по догляду за дитиною.

На РАЕС створюються належні умови для паритетного становища жінок і чоловіків у всіх напрямках виробничої діяльності.

Матеріали РАЕС

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень