Газу справді бракує, або Чи можливий в Україні «газовий капець»?

 До завершення опалювального сезону блакитного палива може не вистачити

Для сталого проходження опалювального сезону Україні бракує близько 3 мільярдів кубометрів газу. Про це послам G7 розповів новий очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов. 

Аби закупити об’єм газу, якого бракує, Україні необхідно близько 4 млрд доларів. Оскільки власних ресурсів може забракнути, Україна потребує підтримки західних партнерів. 

Дефіцит газу виник внаслідок ракетних атак ворога на українські об'єкти газовидобутку. Лише 17 листопада російські ракети поцілили в 10 об'єктів, які займаються видобутком газу. Через це національний газовидобуток скоротився одразу на третину.

Тому прогнозують, що Україна недоотримає паливо. Газ також використовують для виробництва електроенергії. Багато теплових станцій працюють на газі. А крім того, є й низка когенераційних установок, які одночасно виробляють тепло та електрику.

Внаслідок постійних обстрілів Росією української інфраструктури пошкоджено понад 300 енергетичних об'єктів та близько 450 км газових труб. До того ж для вироблення електроенергії Україна була змушена використати додаткові обсяги вугілля та газу, - розповів Олексій Чернишов.

Тому поповнення запасів газу є критично важливим для України. Раніше із цим проханням Нафтогаз звернувся до США, а тепер і до ЄС.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень