Газ на плиті горить жовтим та червоним: Хто в цьому винен і що робити українцям (ВІДЕО)

Проблема №1 для багатьох

Природний газ не дарма називають "блакитним паливом". Саме таким кольором він має і горіти

Українці часто звинувачують у червоному чи жовтому кольорі газу на плиті постачальників палива, які нібито «розбавляють» газ та знижують його калорійність. Чи правда це?

Дехто вважає, що ні. Мовляв, колір полум'я в конфорці найчастіше змінюється через несправності обладнання самого споживача або просто через брак повітря. І це легко виправити,

Фахівці «ГазПравди» навіть записали окреме відео на цю тему:

За їхніми словами, найбільш розповсюдженими причинами погіршення тепловіддачі, а також червоного або жовтого кольору полум'я є:

Недостатня кількість кисню або висока вологість повітря

У такому разі газ згоряє неефективно і для закипання чайника знадобиться більший обсяг палива. Щоб вирішити проблему, достатньо провітрювати приміщення, де встановлений котел або плита, та налагодити вентиляцію.

Забруднення газового обладнання

У такому разі фахівці радять почистити плиту, колонку чи котел. Для цього слід звернутися до газової служби за телефоном 104.

Недостатній тиск у системі

Це вже відповідальність обл- або міськгазів.

Якщо приміщення провітрене, газове обладнання чисте, а полум'я все одно не блакитне, потрібно викликати представника облгазу для перевірки тиску.

«Якщо ви перевірили всі ці фактори, і проблема не зникла, є підстави для аналізу якості газу. Але є важливий нюанс. У разі, якщо цей аналіз не виявить відхилень від норми, всі витрати на його проведення ляжуть на вас», – попереджають експерти.

Чому кажуть, що газ не можна «розбавити»?

Весь газ, що видобувається та імпортується, опиняється в одній трубопровідній системі. Тобто європейцям через українську ГТС постачають газ такої самої якості, як і українським споживачам. А в ЄС на якість газу так, як в Україні, не скаржаться.

Ба більше, перед потраплянням у магістральний газопровід спеціальні лабораторії перевіряють паливо відповідність. Отже, в ГТС опиняється лише перевірений газ.

На шляху до побутових споживачів газ із магістральних газопроводів потрапляє до розподільчих, якими займаються вже облгази та міськгази.

Саме цим компаніям українці платять за доставку чи розподіл палива.

І саме оператори газорозподільних мереж відповідають за якість газу в трубах, що йдуть до населення.

Кожен міськ- або облгаз так само вимірює калорійність палива, вказуючи її на сайтах.

 

Крім того, споживачі отримують платіжки, де крім обсягу спожитого газу, зазначено і кількість спожитої енергії у трьох одиницях виміру – кіловат-годинах, гігакалоріях та мегаджоулях.

 

Згідно з цими даними, якість газу в Україні зараз перебуває в межах норми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень