Гарбузовий торт із вершками: неймовірний десерт, який легко повторити (РЕЦЕПТ)
Саме час приготувати смакоту із гарбуза
З настанням сезону гарбуза багато хто морочить голову над тим, куди ж прилаштувати м’ясисті помаранчеві плоди Вихід знайдено – порадуйте себе і своїх рідних неймовірним гарбузовим тортом, для приготування якого не знадобиться нічого особливого
Інгредієнти:
- борошно – 300 г
- цукор – 300 г
- гарбуз (м'якуш) – 300 г
- олія – 150 г
- яйця – 4 шт.
- розпушувач – 10 г
- чорнослив – 100 г
- волоські горіхи – 100 г
- ванілін – 3 г
Для крему:
- вершки (жирні) – 600 г
- цукрова пудра – 200 г
Приготування:
Перед тим як приступити до приготування, горіхи треба подрібнити. Те саме потрібно зробити і з чорносливом. Очищений від шкірки і насіння гарбуз натираємо на середній тертці.
У глибоку ємність розбийте яйця, влийте олію, додайте цукор і ванілін. Міксером на високих обертах збийте масу до пишності, щоб вона посвітлішала.
Додайте гарбуз і перемішайте вінчиком зверху донизу, але пам'ятайте, що діяти треба обережно. Те саме робимо з борошном і розпушувачем, а останніми до інших інгредієнтів вирушають волоські горіхи і чорнослив.
Цього тіста вистачить на 2 форми діаметром близько 23 см.
Посуд для випічки попередньо слід застелити пергаментом.
Розрівняйте поверхню майбутніх коржів лопаткою і випікайте при температурі 160 градусів протягом 45-50 хв, поставивши у вже розігріту духовку. Готові коржі, що відпочили після випікання в духовці 5 хв, слід розрізати на 2 частини.
Після цього беремося за крем: холодні вершки і цукрову пудру необхідно обережно збити до отримання стійкого крему. Головне – вчасно зупинитись, щоб не отримати перебиті вершки.
100 г крему залиште для декорування, а іншою частиною крему гарненько змастіть коржі. Верхній корж прикрасьте збитими вершками і посипте гарбузовим насінням, горіхами й чорносливом.
Джерело: prostoway
Радіо Трек: НОВИНИ