Про переваги змін Податкового кодексу говорили відомі рівняни

Говорили про механізми розвитку бізнесу на Рівненщині

Близько сотні бізнесменів Рівненщини прийшли сьогодні до Рівненської ОДА. Там відбувся форум на тему

«Створення сприятливих умов для розвитку  бізнесу через податкові та інституційні  механізми».

Учасники провели обговорення і визначення актуальних проблем розвитку бізнесу в Україні.  Напрацювали шляхи їх вирішення у форматі тристороннього діалогу між владою, представниками громадських організацій та самих бізнесменів.

"Приємно починати свою першу робочу з зустрічі саме з представниками бізнесу", - зауважив новообраний голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль:

Повне розуміння, двосторонній діалог та співпраця. Такий курс обрало керівництво держави. І це не слова, а ціла філософія.

 

Тому для соціально відповідальних підприємців наші двері завжди відкриті. 

 

Нам потрібні перемоги, а час — це гроші.

На форум з успішними підприємцями області завітав президент Асоціації платників податків України — Григол Катамадзе.

Він представив ТОП-10 пріоритетів бізнесу, які допоможуть подолати фінансові втрати. Зокрема, він зауважив таке:

Сірий бізнес, контрабанда, офшорні схеми, конвертаційний центр. Усе це призводить до великих фінансових втрат країни.  Це треба змінювати.

 

Зміни повинні бути орієнтовані, в першу чергу, на малий та середній бізнес. Зараз його доля у валовому внутрішньому продукті складає від 10-15%. У сусідніх кранах – це 50%.

 

Коли ми дотягнемося до цього рівня, то тоді наша країна буде заможною та успішною.

Сергій Васильчук

Зміни до Податкового законодавства потрібні, каже заступник міського голови Сергій Васильчук, але до них необхідно підходити виважено:

Мені подобаються деякі ідеї, які запропоновані. Наприклад, податок на виведений капітал. Чи зняття акцизу з транспорту, який ввозиться в країну.

 

Бо ми не маємо власного виробництва, машинобудування, привозимо сюди автомобілі і відразу обкладаємо акцизним податком. Це зменшує можливості приватного бізнесу придбати автобуси і надавати якісні транспортні послуги.

 

Однак є і дискусійні питання. Не враховані особливості сіл і міст обласного значення. Наприклад, Рівне, Острого, Вараш. Будуть великі втрати і нам треба зрозуміти механізм компенсації.

Окрім змін Податкового кодексу, треба впорядковувати механізм оподаткування пільг. У Рівному понад 60 тисяч мешканців належать до цієї категорії.

Якщо врахувати ще й дітей, виходить - кожен третій рівнянин – пільговик і це колосальне навантаження на бюджет міста.

Серед позитивних впроваджень у Податковому кодексі, Сергій Васильчук підтримує об’єднання адміністрування податкових доходів фізичних осіб і єдиного соціального внеску. Це допоможе скоротити кількість перевіряючи органів і принесе економію.

А, щоб вивести тіньовий бізнес, потрібно запровадити загальне декларування видатків і встановити норму готівкових операцій.

Богдан Гапяк

Підтримує ініціативи і керівник фабрики нетканих матеріалів, депутат Рівнеради Богдан Гапяк.

Однак, каже якраз часта зміна законодавства негативно впливає на ведення бізнесу.

Наприклад, раніше була Державна фіскальна служба, тепер – Податкова. Тож, найголовніше для представників бізнесу – стабільність.

Для бізнесу важливі не тільки розміри податків, а й - стабільне податкове законодавство.

Я переглянув за останній період було запроваджено понад 130 законів.

 

Тому стабільне податкове законодавство і рівноправна сплата податків усіма бізнесменами дадуть змогу наповнювати бюджет, - зауважив Богдан Гапяк.

Проте серед позитивних ініціатив він також вбачає об’єднання адміністрування податків доходів фізичних осіб і єдиного соціального внеску.

Це, говорить Богдан Гапяк, дозволить зменшити тиск на фонд оплати праці і стимулюватиме виведенню тіньових заробітних плат. 

Маріян Года

Позитив у впровадженні кількох основних пунктів нововведень у Податковому кодексі вбачає і директор Рівненського пивзаводу, депутат міської ради Маріян Года.

Зокрема, каже Маріян Года, планують замінити податок на прибуток – податком на виведений капітал, говорить

Це дозволить реінвестувати у розвиток економіки, промисловості значні кошти, які бізнес намагається приховати. 

 

Бо податок на прибуток можна показати по-різному.

Він зауважив, що податки є гарантією успішної країни.

Тож норми ведення бізнесу повинні бути сприятливими і чіткими.

До слова, окрім обговорення ТОП-10 пріоритетів бізнесу, новообраний голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль нагородив переможців регіонального туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків-2018». 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень