Фільм рівненського продюсера подали на Оскар

Компанія Netflix створила фільм про Революцію гідності

Фільм про Революцію гідності "Winter on Fire: Ukraine's Fight For Freedom" можуть номінувати на премію "Оскар". Зараз він серед номінантів у лонг-листі.

Один з продюсерів картини – рівнянин Павло Пелешок. Він розповів, що основою для його створення став фільм режисера Євгена Афінеєвського "Pray For Ukraine". Відома американська компанія Netflix зацікавилася проектом і створила нову стрічку "Winter on Fire".

Павло Пелешок проектом займався півроку, торік у липні пішов добровольцем на фронт, однак продовжував працювати над картиною у телефонному режимі та під час ротацій. Він додає, що основною метою українських авторів було дати можливість людям з усього світу зрозуміти, що відбувалося в Україні.

Тяжело было вообще над ним работать нам, людям, которые принимали участие и были на Институтской, видели убитых людей. Просто было реально тяжело его монтировать, отсматривать материал и чувствовалась огромная ответственность за то, что ты должен не переврать, не перекрутить, ничего не забыть. Вот это наверное была главная трудность работы над этим фильмом с нашей стороны.

 

И очень ответсвенность на нас лежала внутренняя, что когда он уже будет делаться группой людей, чтобы они его не сильно кроили. Что бы он смонтировался так, как мы его задумывали. И я очень рад, что все, что мы хотели, оно получилось, и он имеет тот вид, который был у нас в желаниях, фантазиях»,  – сказав Пелешок.

Світова прем’єра фільму відбулася 9 жовтня 2015 року і його можна переглянути на офіційному сайті компанії Netflix. Також його показали на фестивалі в Торонто, де проектом і зацікавилися журі премії "Оскар".

Українцям "Winter on Fire" покажуть у річницю Революції гідності. Павло Пелешок додає, що хоче привести знімальну групу й до Рівного.

«Должны приехать представители Netflix, режиссер. Идут переговоры и его будут показывать или в одном кинотеатре, естественно бесплатно. Netflix не ставит задачу сделать платные показы. И, скорее всего, будет на каком-то центральном телеканале. Хотелось бы его по городам показывать, но это будем с ними разговаривать.

 

Я бы хотел его в Ровно привезти. Откровенно, он есть уже на всех украинских торрентах в HD качестве», – розповідає Пелешок.

Загалом, фільм представляє три країни: Україну, Велику Британію і Сполучені Штати Америки. Лише з нашої країни над ним працювало 30 людей на Майдані та 20 операторів. Обіцяють, що покажуть і ті кадри, які ще ніхто не публікував.

Відбір у шорт-лист відбудеться через місяць – 20 листопада 2015 року. Тоді й стане відомо, чи дійсно фільм про українців матиме шанс отримати найпрестижнішу нагороду в кінематографі США.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень