Окупанти на Донбасі вирішили поїти людей в «ДНР» водою з затоплених шахт (3 ФОТО)

По суті це отрута

Шахтні води Донбасу

Через війну та припинення роботи каналу «Сіверський Донець», значна територія так званої ДНР, фактично, вже довший час живе без нормального водопостачання. І з кожним роком проблеми тільки наростають.

Так, попри спекотне літо, вода в Донецьку подається за жорстким графіком та під дуже слабким тиском.

Знову, як і на початку літа, у віддалених від центру районах вода ледь піднімається до 4 поверху багатоповерхівок, тож люди вечорами – звично юрмляться біля кранів на вулицях.

За України величезні кошти на Донбасі витрачалися просто для очищення шахтної води, щоб вона не отруювала там воду -- ґрунтову

Окупаційна влада, дивлячись на це, вирішила таки почати поїти мешканців Донбасу – водою із затоплених шахт, яку спеціалісти навіть місцевого водоканалу раніше відкрито називали «непридатною для пиття».

Через велику кількість солей та іонів важких металів вода, яку викачують з шахт, може – навіть після ретельного очищування – застосовуватися лише для технічних потреб.

 Однак на думку спеціалістів у ДНР вже ніхто не зважає: окупаційна влада вирішила вкласти понад 3,5 мільярдів своїх рублів в очисну систему, аби хоч якось покращити там ситуацію з водою.

Посутньо, шахтні води це -- отрута

Як зазначають проукраїнські Телеграм канали:

Ніхто не знає віддалених наслідків впливу такої води на організм людини!

 

Сама установка практично не перевірялася. Росіяни розпочинають новий експеримент над мешканцями окупованого Донбасу. Бо їх не шкода. Ну, і чим відрізняються росіяни від фашистів, які проводили експерименти над людьми в концтаборах? 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень